Google analytics Toestaan Niet toestaan

Terechte overwinning Oirschot Vooruit tegen Mierlo Hout

16 april 2023 19:30

Onder leiding van de scheidsrechter Panjoel werd er om 14.30 uur afgetrapt. Een zeer levendige openingsfase met veel inzet maar een slordige eindpass in de eerste 10 minuten. Een mislukte voorzet van Mierlo Hout werd ternauwernood door keeper Niels Stockman uit de kruising gehouden.

Daarna krijgt Oirschot Vooruit de overhand en dat resulteerde in verschillende kansen voor de groen-witten. Allereerst een kopbal van Max van de Wal uit een corner die op de lat belandt. Niet veel later een mooie steekbal van Joris Swaanen op Koen Versteden. Zijn voorzet werd bijna binnengeschoten door Bram van Straten.

Enkele minuten later komt Mierlo Hout goed weg omdat de scheidsrechter (die trouwens goed floot), in eerste instantie de voordeelregel geeft. Koen Versteden ging alleen op de keeper af die hem vervolgens torpedeert. Tot ieders verbazing geen rood waar dit wel terecht was geweest, maar slechts een vrije trap op de plaats van de eerste overtreding.  Gelukkig voor de scheidsrechter en Oirschot Vooruit was het 1 minuut later in de 18e minuut wel raak. Een perfecte voorzet van middenvelder Teun Sebregts werd hard en strak ingekopt door Max van de Wal, 1-0.

Vervolgens niet veel later weer een kans voor Koen Versteden, maar keeper Milan Lebens van Mierlo Hout redt.  Dezelfde Koen Versteden schoot in de 35e minuut over na voorbereidend werk van Daan Hagemeier. Mierlo Hout kwam niet verder dan wat dreiging maar die werd gemakkelijk onschadelijk gemaakt door de Oirschotse verdediging die vandaag goed stond en solide oogde. Ruststand 1-0.

Meteen na de rust komt Oirschot Vooruit in de 47e minuut op 2-0. Een fantastische aanval over de linker flank, met een voorzet van Jip Stam die diagonaal ingekopt werd door Bram van Straten,  een wereldgoal! Daarna nog een mooie kans voor Daan Hagemeier die door de keeper vakkundig werd gestopt. Vanaf de 55e minuut is Mierlo Hout de druk aan het opvoeren. Diverse pogingen van met name aanvoerder Jasper Lalisang volgde, maar de scherpte ontbrak.

Trainer Roland Schuermans wisselde Teun Sebregts voor Teun van de Biggelaar en Jip Stam voor Alex van Overdijk.
    Uiteindelijk ging in de 85e minuut de wedstrijd op slot omdat Gionwin den Ouden een voorzet in eigen doel werkte en daarmee voor 3-0 zorgde. Tim Neggers werd nog ingebracht voor de moegestreden Koen Versteden in de 85e minuut. Tot slot nog een kopbal van Owen Schamper van Mierlo Hout op de lat waarna de scheidsrechter affloot.

Al met al een compliment aan alle 22 spelers, die voor een mooie pot voetbal zorgde, zeer interessant voor de toeschouwers. Dit is VOETBAL … ga zo door Oirschot Vooruit en Mierlo Hout!