Google analytics Toestaan Niet toestaan

Opnieuw nederlaag voor Oirschot Vooruit

29 januari 2023 19:00

Oirschot Vooruit speelde op deze kille zondagmiddag de eerste wedstrijd na de winsterstop tegen Brabantia, de nummer 3 op de ranglijst. De wedstrijd begon wat later omdat scheidsrechter Westing tijdens de warming-up een bal tegen zijn hoofd kreeg en hierdoor even dizzy was.

De eerste helft gebeurde er aanvankelijk weinig. Bogaerts van Brabantia kwam na een kwartier spelen in kansrijke positie. Hij trapte echter naast de bal. In de 18e minuut kreeg Job van Gestel een gele kaart voor een overtreding op ongeveer 25 meter van het doel. In de 22e minuut kreeg Brabantia een vrije trap waaruit gescoord werd door een dekkingsfout in de verdediging. Vincent Bogaerts schoof de bal in het doel, 0-1.

Max van der Wal brak in de 34e minuut goed door op links en gaf de bal laag voor. Helaas was er niemand voor de goal om voor de afronding te zorgen. Even later werd de bal wat knullig verspeeld bij het uitverdedigen. Moreno Koenders ging er met de bal vandoor, omspeelde de keeper en rondde bekwaam af, 0-2. Oirschot Vooruit kreeg voor rust nog één kans na een voorzet van Alex van Overdijk die Teun Sebregts net niet wist af te ronden.

Direct na rust bracht Oirschot Vooruit drie wisselspelers in. Hierdoor kwam er meer druk op de doel van de tegenstander. Met name de ingevallen Devin van de Schoot en Jip Stam kwamen regelmatig over de vleugels door. Terwijl de ingevallen Harm Ketelaars stofzuigerde op het middenveld.  Brabantia stelde hier weinig tegenover en wist in de tweede helft geen kansen te creëren, alhoewel het oppassen bleek met de snelle en behendige voorhoede spelers.

Een goede voorzet van Jip Stam leverde in de 50e minuut een kans op voor Oirschot Vooruit. Bram van Straten schoot de bal echter net naast de paal. Het spel naar voren in de tweede helft leverde verschillende corners op voor Oirschot Vooruit. Echt gevaarlijk werd Oirschot Vooruit, ondanks de druk,  echter niet op een paar pogingen van afstand na, die een eenvoudige prooi voor de keeper van Brabantia bleken.

In de 70e minuut viel Tim Neggers in voor de moegestreden Daan Hagemeier. Koos Gloudemans ging meespelen in de spits voor een slotoffensief. Even daarvoor had hij nog een gele prent aan zijn palmares weten toe te voegen. Door deze omzetting kwam er meer gevaar voor het doel van Brabantia en een paar keer leidde dit tot een kopkans, die echter steeds net over het doel gingen.

In de 84e minuut werd Koen Versteden nog ingebracht voor Teun van de Biggelaar. Een minuut later werd Bram van Straten binnen de 16-meter omver geduwd en kreeg Oirschot Vooruit een strafschop. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Joris Swaanen 1-2.

Meer kansen wisten de groen-witten niet meer te creëren, waardoor deze wedstrijd helaas verloren ging. Op basis van het spel en vooral inzet in de tweede helft moeten de punten binnenkort binnengehaald kunnen worden.