Google analytics Toestaan Niet toestaan

OV 1 wint eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

26 september 2021 20:30

De eerste competitiewedstrijd van Oirschot Vooruit was thuis tegen Someren op kermis zondag. De pupillen van de week Dex Leijtens en Cesar Khalo trapte symbolisch de wedstrijd af waarbij Oirschot Vooruit aantrad met maar liefst 4 debutanten, Jip Stam, Rens van Gaal, Bram van Straten en Devin van de Schoot.

Na een aftastend begin greep Someren vanaf minuut 10 tot de 30e minuut het initiatief, wat resulteerde in twee uitstekende kansen voor de bezoekers. Steeds was het echter keeper Niels Stockman die redding kon brengen. Oirschot Vooruit scoorde ineens vanuit het niets in de 30e minuut de 1-0 via een rake kopbal van Fons Meeuwis uit een voorzet van Alex van Overdijk.
    Tot de rust ging het spel op en neer en op slag van rust was het Someren dan in blessuretijd de 1-1 liet aantekenen via Koen de Louw, ondanks felle protesten vanuit Oirschotse zijde vanwege vermeend hands. Ruststand 1-1.

Koen Versteden verving na de rust de geblesseerd uitgevallen Harm Ketelaars op het middenveld. Oirschot Vooruit kwam goed uit de kleedkamer want in de 48e minuut scoorde Bram van Straten met een diagonaal schot in de linkeronderhoek na een sublieme dieptepass van Joris Swaanen de 2-1.

Someren kwam dit niet meer teboven want op een open kopkans van Luc Bouwmans na waren ze in een rommelige 2e helft niet echt gevaarlijk meer.  In de 62e minuut verving Daan Hagemeier Jip Stam in de voorhoede. En in de 75e minuut kwamen de broers Koos en Raef Gloudemans in het veld voor Daan van Nunen en Rens van Gaal. Ver in blessuretijd had Koen Versteden nog de 3-1 op de schoen maar zijn stift ging helaas hoog over. Al met al een wat gelukkige overwinning voor de groenwitten die ondanks Oirschot kermis hard hebben gevochten voor de 3 punten.