Google analytics Toestaan Niet toestaan

SV Someren – Oirschot Vooruit 2-2

18 april 2022 19:15

Onder zomerse omstandigheden werd er vanmiddag in Someren afgetrapt voor de wedstrijd in de strijd om de 2e plek op de ranglijst van de 2e klasse H. Nummer 3 SV Someren had voor de wedstrijd 4 punten minder dan ‘runner-up’ Oirschot Vooruit en was erop gebrand om dit gat kleiner te maken. De mannen van trainer Roland Schuermans wilden zich graag revancheren van de ongelukkige nederlaag van vorige week tegen NWC in Asten. De wedstrijd begon overigens 10 minuten later vanwege problemen met de tenues. Oirschot Vooruit moest aantreden in de zwarte uitshirts van SV Someren en toen kon de wedstrijd alsnog van start gaan.

Ook de samenstelling van het elftal zorgde voor wat wijzigingen in de basis 11. Middenvelder Koen Versteden was geblesseerd en werd vervangen door Tim Neggers. Echter bij de warming-up raakte ook hij geblesseerd zodat Daan Hagemeier aan de start verscheen op de nummer 10 positie.

Het begin van de wedstrijd was voor SV Someren en dit resulteerde in de 1-0 voor de thuisploeg door Koen de Louw in de 16e minuut. Keeper Niels Stockman probeerde de bal op te ruimen en verliet hierbij zijn doel. Dit werd echter koel uitgespeeld door SV Someren met een rake kopbal. In de 22e minuut raakte ook de volgende middenvelder, Bram Meeuwis geblesseerd en moest hij het veld verlaten. Voor hem kwam Teun van de Biggelaar.

Bijna was het 2-0 voor SV Someren in de 24e minuut maar Koos Gloudemans kon de bal van de doellijn halen en erger voorkomen. Oirschot Vooruit wankelde in deze fase en moest alles op alles zetten om het tij te keren. In de 30e minuut onderschepte Fons Meeuwis een bal van SV Someren en gaf deze meteen breed op Bram van Straten. Die deed wat moest gebeuren en scoorde vanaf 20 meter met een prachtige lob over de doelman van SV Someren de 1-1.

Enkele minuten later was het bijna 2-1 voor SV Someren door een misser op het middenveld van Oirschot Vooruit. Niels Stockman was echter de sta-in-de-weg en kon een doelpunt voorkomen. De redding was van korte duur want in de 37e minuut werd een voorzet van rechts op maat afgeleverd bij Luuk Boumans die de trekker overhaalde, 2-1. Oirschot Vooruit kwam weer sterk terug en had 3 grote kansen op de gelijkmaker maar de verdediging van SV Someren redde eerst bij een poging van Bram van Straten, in de rebound was het Daan Hagemeier en daarna nog Fons Meeuwis maar de bal wilde er niet in. Ook SV Someren had voor rust nog een grote kans maar de kopbal belandde recht in de handen van keeper Niels Stockman. Ruststand 2-1.

Na rust kwamen de groen-witten wat feller voor de dag dan in de 1e helft met meteen enkele kansen voor Bram van Straten en Fons Meeuwis. In de 53e minuut kwam Max van de Wal over links goed door op snelheid, iets wat in de 1e helft maar niet wilde lukken. Zijn voorzet was op maat voor Bram van Straten die zijn 2e van de middag liet noteren, 2-2. Het spel ging over en weer en ook SV Someren was nog een aantal keren gevaarlijk voor het Oirschotse doel maar keeper Niels Stockman had een aantal fraaie reddingen in huis.

In de 66e minuut kwam Job van Gestel in het veld voor Koos Gloudemans. De vele luchtduels in deze fysiek zware wedstrijd waren vaak een prooi voor hem. Ook Fons Meeuwis werd in de 84e minuut nog vervangen door Jip Stam in de frontlinie.
    Beide ploegen gingen voor de 3 punten en tot het laatst bleef het erg spannend. Eerst was het Daan Hagemeier die een voorzet van links bijna kon afronden, maar hij miste een teenlengte! In blessuretijd ging het dan toch nog bijna fout voor Oirschot Vooruit, net als vorige week zondag, echter dit keer was de lat tot 2x toe de redding. Een terecht gelijkspel waardoor het gat met de nummer 3 op de ranglijst 4 punten blijft omdat ook de overige ploegen in de achtervolging punten lieten liggen vandaag.

Volgende week komt koploper Marvilde naar Oirschot, eens kijken of de voorsprong van 12(!) punten terug te brengen is tot 9.