Google analytics Toestaan Niet toestaan

Sparta ’25 - Oirschot Vooruit 2-1

27 maart 2022 18:00

Vandaag was het onder zonnige omstandigheden een wedstrijd van de groen-witten tegen de groen-witten. De mannen uit Oirschot dit keer echter in het zwarte uittenue. De wedstrijd ging in de beginfase op en neer maar Sparta ’25 was de iets gevaarlijkere ploeg. Dit ging wel vooral aan de hand van de lange bal van achteruit.

Na 15 minuten het eerst gevaar van Oirschot Vooruit zijde, Koen Versteden schoot op doel maar de bal werd gered door de keeper van Sparta ’25. De meest kansrijke actie was een schot vanuit de 2e lijn van Tim Neggers wat op de lat uiteen spatte in de 29e minuut.

Ook Sparta ’25 kreeg wat kansen voor het doel van Niels Stockman maar ook die ballen wilden er niet in. In de 44e minuut een uitbraak van de mannen uit Beek en Donk, de voorzet vanaf rechts werd met een volley op goal geschoten maar gelukkig voor Oirschot Vooruit ging de bal net over het doel. Ruststand 0-0 dus.

Na de rust was het Sparta ’25 wat meteen gevaarlijk was maar de scheidsrechter floot de actie af vanwege buitenspel waardoor de stand nog altijd 0-0 bleef.  In de 49e minuut was Bram van Straten dichtbij een doelpunt maar zijn schot ging langs de kruising over de achterlijn.

Het tempo van de wedstrijd was vanmiddag niet al te hoog en het spel was met vlagen erg slordig van beide kanten.  In de 55e minuut kwam dan toch de openingsgoal op het scorebord na een misser in de Oirschotse defensie was het Robin Knapp die voor 1-0 zorgde. Enkele minuten later was er ook bijna de 2-0 maar deze bal ging rakelings langs het doel van Niels Stockman.

Trainer Roland Schuermans bracht in de 62e minuut Bram Meeuwis als extra aanvaller in het veld voor Tim Neggers in de hoop op een aansluitingstreffer. Ook Job van Gestel komt nog in het veld in de 69e minuut voor de licht geblesseerde Koen van Heerebeek die bovendien met geel op zak behoed werd voor erger.

Oirschot Vooruit probeert het wel maar het ontbrak vandaag aan de nodige scherpte waardoor veel ballen niet aankwamen en er veel balverlies werd geleden. In de 76e minuut wist Sparta ’25 met een counter de marge op 2 te brengen, het was Brent Lok die in de 76e minuut van dichtbij in de korte hoek binnen kopte, 2-0 dus.

De 3e wissel bij Oirschot Vooruit was Daan Hagemeier voor Max van de Wal in de 79e minuut. Fons Meeuwis verhuisde naar de linkerflank en Daan Hagemeier kwam in de spits. Kort daarna de enige vloeiende aanval van vanmiddag over links met Fons Meeuwis die de bal meegaf aan Koen Versteden. Zijn voorzet was voor Bram van Straten die de bal in de lange hoek kopte. 2-1 tevens de eindstand.

Volgende week de derby thuis tegen Beerse Boys zal er toch wat meer gevergd worden om dan de punten in eigen huis te behouden.