Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit – Hilvaria 1-0

20 maart 2022 19:45

Onder leiding van de heer Verstappen uit Limburg won Oirschot Vooruit een matige wedstrijd met toch de nodige kansen met 1-0 van Hilvaria. Oirschot Vooruit ging na het eerste fluitsignaal voortvarend van start en dat leidde meteen in de 3e minuut tot een mogelijkheid waarbij de bal letterlijk van de lijn werd gehaald door Hilvaria. Hierna duurde het lang voor de wedstrijd echt op gang kwam. Bijna een half uur gespeeld kreeg Max van de Wal zijn eerste mogelijkheid maar de bal strandde op de keeper.

In de 36e minuut kreeg Hilvaria de eerste mogelijkheden maar tot twee maal toe stond Niels Stockman op de juiste plaats om te voorkomen dat Oirschot Vooruit op achterstand kwam. Een minuut voor het rustsignaal kreeg Tim Neggers nog een mogelijkheid maar zijn schot ging via de binnenkant van de paal uit het doel.

Na rust, waarin Fons Meeuwis in het veld was gekomen voor Daan Hagemeier, kreeg Max van de Wal wederom een kans maar nu ging de bal langs het doel. Aan de andere kant kreeg Hilvaria via een hoge bal de mogelijkheid om de bal binnen te koppen maar ook nu stond Niels Stockman op de juiste plaats. Dit bleek de laatste echte kans voor Hilvaria want het was Oirschot Vooruit dat hierna enkele kansen kreeg. Zo schoot Fons Meeuwis voorlangs, ging een vrije trap van Bram van Straten net langs en kreeg ook Max van de Wal nog een schotkans.

Het laatste kwartier ging Koen Versteden van het veld ten faveure van Bram Meeuwis en dit had een paar minuten later succes. Een handsbal in de 76e minuut werd gezien door de scheidsrechter en Joris Swaanen mocht aanleggen vanaf 11 meter voor de 1-0, wat hij ook keurig deed.

Koos Gloudemans kwam nog in het veld voor diezelfde Joris Swaanen en Oirschot Vooruit kwam daarna niet meer in de problemen. Een wedstrijd zonder echt goed voetbal op een slechte mat die winnend werd afgesloten door de groen-witten. Hierdoor blijven ze meedoen om het kampioenschap in de 2e klasse H.