Google analytics Toestaan Niet toestaan

RKVVO – Oirschot Vooruit 1-2

24 februari 2022 21:30

In deze vooruit gespeelde wedstrijd vanwege het aanstaande carnaval kwam Oirschot Vooruit tot een verdiende overwinning op RKVVO. Onder barre weersomstandigheden met natte sneeuw en wind kwamen de groen-witten op deze doordeweekse donderdagavond op het kunstgras gaandeweg de wedstrijd tot steeds beter en goed verzorgd spel.

Het moet gezegd dat gedurende de eerste fase van de eerste helft RKVVO iets beter was. Dat resulteerde in de 6e minuut al tot de 1-0. Aanvankelijk claimde een aantal spelers van RKVVO een penalty omdat een speler van Oirschot Vooruit binnen de 16 meter hands gemaakt zou hebben. Scheidsrechter van Geffen ging daar niet in mee en gaf een corner. Deze werd voor gebracht en een ongelukkige Oirschot Vooruit speler raakte onderweg de bal en deze belandde pardoes in de goal. Jammer maar helaas.

Daarna probeerde RKVVO het voortdurend met lange ballen van achteruit en dan met name over hun linkerflank. Een enkele keer ontstond daaruit een gevaarlijke situatie.  Zoals gezegd kwam Oirschot Vooruit steeds beter in het spel. Er ontspon zich een voor het publiek, leuke en spannende wedstrijd.

In het laatste kwartier voor rust moest de keeper van RKVVO een aantal keren handelend optreden hetgeen hij met verve deed. Een keer werd hij geholpen door het aluminium bij een schot van Bram Meeuwis op de kruising.

Het laatste wapenfeit van RKVVO voor de rust was toen in de 20e minuut hun spits vrij voor keeper Niels Stockman verscheen maar hij redde bekwaam. Ook Oirschot Vooruit kreeg nog een goede kans. Net voor rust kwam Bram Meeuwis vrij voor de keeper maar ook hier redde de keeper.

De warme thee zal gesmaakt hebben. In de 2e helft probeerde RKVVO de wedstrijd aanvankelijk weer naar hun hand te zetten. Echt gevaarlijk werden ze niet.  Oirschot Vooruit wilde echt niet met een slecht gevoel de carnavalsdagen in. Een tomeloze inzet van alle spelers en  enkele wisselingen van spelers gaven steeds meer het geloof in een goed resultaat.

De 1-1 zat er aan te komen en die kwam er ook. Een mooie aanval over links over 2 schijven werd strak over de grond voorgetrokken door Tim Neggers en daar stond Koen Versteden die vóór zijn man de bal kon binnentikken!  Dit gebeurde in de 78e minuut en deze goal gaf nog meer vertrouwen.  Wel was het jammer dat het na deze goal enkele keren tot onderlinge opstootjes kwam waarbij de scheidsrechter geel moest trekken. Daarmee kwamen sommigen er niet slecht vanaf!

In de 86e minuut was er een stevige overtreding op een Oirschot Vooruit speler. Wederom geel voor een RKVVO speler. Uit de toegekende vrije trap belandde de bal via-via voor de voeten van Koen van Heerebeek. Dit buitenkansje was wel aan hem besteed en de 1-2 kwam op het scorebord.  Als één team doken alle spelers op Koen. Gelukkig overleefde hij deze aanslag!

RKVVO kon niet meer gevaarlijk worden in het restant van de wedstrijd. Oirschot Vooruit daarentegen kreeg nog wel een goede kans op de 1-3 maar nu was de eindpass onzorgvuldig.
    Toen de scheidsrechter het eindsignaal aanhief overheerste dolle vreugde. Het carnavalsbier zal zeker lekkerder smaken!

Een mooie opsteker na de nederlaag van vorig weekend en daarmee kan Oirschot Vooruit met vertrouwen verder. Geniet van de carnaval maar doe geen gekke dingen!