De passant: "Wilg"

  8 januari 2022 11:00


  De wilg is een geslacht van tweehuizige bomen en struiken uit de wilgenfamilie. Het zijn bladverliezende bomen met een verspreide bladstand. De knop heeft een knopschub waarin in het voorjaar de katjes ontstaan. De boom gedijt in een vochtige omgeving langs
  sloten en rivieren. In het bijgeloof heeft de wilg een sterke magische lading. Bij de Germanen was de wilg het symbool van de dood. Heksen zouden in kruinen van wilgen rusten. Vroeger maakte men daarom fluitjes uit wilgenhout om heksen en duivels te verjagen.

  Als je iets aan de wilgen hangt dan stop je ermee. Ooit is dit na een langere periode en is het mooi geweest. Maar het kan ook noodgedwongen zijn omdat de motivatie weg is of de gezondheid het niet meer toelaat. Davy Propper is nu 30 jaar en voelt zich niet meer comfortabel in de huidige voetbalcultuur. Als 16-jarige brak hij door bij de jeugdopleiding van Vitesse in Arnhem. Op 13 juli 2015 tekende hij voor 4.500.000 Euro een contract bij PSV. En vanaf 7 augustus 2017 stond hij onder contract bij Brighton &Hove Albion dat was gepromoveerd naar de Premier League in England. Hij begon als vaste waarde, maar een trainerswissel zorgde  ervoor dat hij niet meer regelmatig speelde. Vandaar dat hij besloot om in juni 2021 terug te keren naar Eindhoven. Hij hoopte bij PSV weer het plezier in het spelletje terug te vinden. Toen dit niet het geval was besloot hij te stoppen als profvoetballer. Nu hoef je financieel geen medelijden te hebben met Propper, want hij verdiende miljoenen in Engeland. Maar het is toch een merkwaardig gegeven als je zoiets leest.

  Momenteel ben ik 50 jaar en bruis nog van de energie. Ik kan genieten van de knotwilgen in mijn omgeving die ik zie tijdens het wandelen. Ook dat geeft je een bepaalde rust. Persoonlijk heb ik nog te veel plannen en plezier in wat ik doe dus ik hang nog niks aan de wilgen.

  De Passant
  Delen