De passant: "Punt"

  1 januari 2022 12:30


  Een punt wordt in de taal gebruikt als leesteken en in de wiskunde en de informatica als symbool voor verschillende doeleinden. Het hoofdpijndossier dat de vorming van een nieuwe coalitie lang bleek, lijkt nu ten einde. Afgelopen week zijn de puntjes op de i gezet en zijn de posten verdeeld. Een bijzonder punt is dat er vijf keer zoveel vrouwelijke ministers toetreden in het kabinet Rutte 4. Er zijn nog genoeg knelpunten waaraan gewerkt moet worden dus ik zeg, gas erop in Den Haag.

  De Dakar Rally staat op het punt te beginnen. Deze loodzware woestijnrally start op 1 januari in Hail in Saoedi-Arabië en eindigt na 8375 kilometer in Djedda op 14 januari. We kenden als Nederlanders alle vele successen, maar als deelnemer moet je wilskrachtig en power hebben.

  Terug naar 11 april 1981 toen was daar de bescheiden hit van het Helmonds duo "De Slijpers": 'puntje erin puntje eruit'.
  Het muzikaal duo bestond uit Sjaak van de Laar en Leo Kuijpers. Leo stond beter bekend als dikke Leo. Dit lied behaalde in de top 40 de 28ste plaats.

  Momenteel is het winterstop in de eredivisie en met 43 punten uit 18 wedstrijden staat PSV van coach Roger Schmidt bovenaan met een punt meer dan landskampioen Ajax. Wie pakt er na de winterstop de punten of smorst deze, zeg het maar.
  Een ding is zeker in Eindhoven: na 10 jaar zet Harrie Timmermans een punt achter zijn voorzitterschap van de supportersvereniging van PSV.  Het was voor Timmermans niet altijd makkelijk en zeker in de media moest hij goed zoeken naar zijn woordkeuze om niet een verkeerd punt te maken richting de achterban. Je moet altijd wikken en wegen, balanceren en er is ook altijd een kantelpunt.

  Het jaar 2021 zit er erop en we weten allemaal waar de knelpunten lagen in de maatschappij. Daar ligt ook voor ons samen de uitdaging om niet te ontsporen in geweld of individualisme. Iedere dag komt er wel een punt dat je er kunt zijn voor elkaar. 

  Ik zet er een punt achter en wens iedereen het beste voor 2022.
   
  De Passant    
  Delen