Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit - Wilhelmina '08: 0-4

21 april 2024 20:15

Op een zonovergoten veld in het Limburgse Weert speelde Oirschot-vooruit een matige pot tegen het laaggeplaatste Wilhelmina’08 maar won deze wedstrijd terecht met 4-0. Door doelpunten van Bram van Straten, Max van de Wal en tweemaal Joris Swaanen blijft Oirschot Vooruit, met nog 4 wedstrijden voor de boeg, druk houden op De Valk dat 1 punt meer op de standenlijst heeft.

Oirschot ging voortvarend van start want bij een doorbraak op links van Fons Meeuwis werd hij onreglementair neergelegd. Strafschop. En deze werd beheerst in de rechterhoek geschoten door Joris Swaanen. (0-1)

Oirschot Vooruit bleef daarna de bovenliggende partij maar kon niet echt tot mogelijkheden komen. Wilhelmina’08 probeerde juist met snelle uitvallen, vooral via de behendige linksbuiten, tot het doel van Niels Stockman te komen. Koen Versteden kwam in de 18e minuut tot een schotje richting doel en na een half uur spelen kreeg Wilhelmina ’08 de eerste mogelijkheid met een schot dat ver naast het doel zeilde.

De geblesseerde Koen Versteden werd hierna gewisseld voor Harm Ketelaars en Oirschot werd wat scherper en probeerde nog voor rust de 2-0 binnen te tikken maar het was Wilhelmina’08 die het dichtste bij de doelman kwam. In de laatste minuut nog een vrije trap voor Oirschot vanaf 25 meter maar de doelman van Wilhelmin ’08 stopte de bal keurig.

Na rust een zelfde spelbeeld met wederom in de eerste minuut een kopbal van Daan Hagemeier en een schot van Joris Swaanen die het net niet troffen. Uit de corner kopte Koos Gloudemans nog op doel maar ook deze bal ging er niet in. Oirschot Vooruit had het lastig met Wilhelmina ’08 maar was wel de ploeg die kansjes kreeg. Tim Neggers kwam in het veld voor Fons Meeuwis.

Een schot van Harm Ketelaars en een kansje van Daan Hagemeier gingen vooraf aan het schitterende doelpunt van Bram van Straten in de 18e minuut. Van links op de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal voor de te ver voor het doel staande doelman de bal in de verre hoek (0-2). Zijn 16e doelpunt alweer deze competitie! Vijf minuten later schoot Joris Swaanen met een keurig geplaatste bal zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen binnen en werd het 0-3. De wedstrijd was gespeeld en zo mochten Job van Gestel en Daan Hagemeier gaan rusten ten faveure van Teun van de Biggelaar en Kees de Bresser.

Een paar minuten later beloonde Max van de Wal zijn goede wedstrijd met een doelpunt na een voorzet van hem die via een verdediger in het eigen doel terecht kwam (0-4). De vele supporters uit Oirschot waren niet voor niets zover afgereisd en verlieten tevreden sportpark Drakesteyn.