Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit – Geldrop 3-1

14 april 2024 19:00

Vandaag werd de hoofdrol opgeëist door Fons Meeuwis. Met twee doelpunten legde hij de basis voor deze verdiende overwinning van Oirschot Vooruit. Joris Swaanen tekende voor het derde doelpunt. Wouter Verstraaten scoorde namens Geldrop het doelpunt. Scheidsrechter was de heer Schelsema die een vrij eenvoudige middag had.

De eerste speldenprik werd in de 3e minuut uitgedeeld door Max van de Wal maar het schot werd geblokt. Een paar minuten later kreeg Geldrop een corner. Deze werd weggekopt maar de afvallende bal werd direct op doel geschoten. Gelukkig voor Oirschot ging de bal net over het doel. In de 14e minuut kreeg Geldrop een gele kaart na een forse overtreding, maar uit de vrije trap vanaf 25 meter werd de bal naast het doel geschoten. Het spelbeeld was dat beide teams probeerden met diepe ballen de spitsen te bereiken, maar beide teams hadden hiermee weinig succes. Oirschot vooruit kreeg in de 27e minuut een corner die indraaide maar helaas op de lat belandde waarna de bal werd weggewerkt door de verdediging van Geldrop. Bram van Straten kreeg hierna nog een mooie gelegenheid op de openingstreffer maar het was te druk voor het doel. Uit een volgende corner kopte Daan Hagemeier net naast het doel. En in de 40e minuut werd een mooie voorzet van Koen Versteden verkeerd beoordeeld door Bram Van straten. Meteen hierna kreeg ook Joris Swaanen nog een mooie gelegenheid om te scoren vrij voor de doelman maar ook nu bleef het net stil.

De tweede helft was nog maar een paar minuten bezig of Oirschot scoorde de 1-0. Na een schitterende pass van Joris Swaanen tikte Fons Meeuwis de bal mooi over de uitkomende doelman. Vijf minuten later was het wederom Fons Meeuwis die een bal van Koen Versteden kreeg. Hij draaide mooi weg van de verdediger en scoorde rustig de 2-0. Nog geen 5 minuten later ging Koen Versteden met de bal het strafschopgebied binnen en werd neergelegd door een verdediger van Geldrop waarop de goede leidsman direct naar de stip wees. Joris Swaanen tikte de bal vanaf de 11-meter keurig binnen (3-0).

Na 20 minuten voetbal in de tweede helft kreeg Geldrop ineens een schotkans op het doel maar Niels Stockman tikte de bal keurig tot corner. Het voetbal werd niet mooier. Veel verre trappen vanuit de verdediging en hoge ballen die makkelijk te verwerken waren voor beide verdedigingen. Tot in de 75e minuut na een mislukte voorzet de bal bij Wouter Verstraaten kwam die de bal in de uiterste hoek naast Niels Stockman plaatste (3-1). Oirschot werd toch weer wat zenuwachtig en vergat te voetballen. De bal werd door Geldrop veelvuldig naar voren gepompt maar ze werden gelukkig zelden gevaarlijk.

De laatste 10 minuten werden Mark van Dongen en Fons Meeuwis gewisseld voor Kees de Bresser en A-speler Willem van Heertum. Deze laatste maakte vandaag zijn debuut in het eerste elftal en zeker niet onverdienstelijk. Door deze uitslag is Oirschot tot op 1 punt genaderd van de koploper De Valk.