Google analytics Toestaan Niet toestaan

OV 1 wint ruim in Heeze

7 april 2024 21:30

Heeze - Oirschot Vooruit 1-5

Vandaag, 7 april, speelde Oirschot Vooruit een uitwedstrijd in competitieverband op Sportpark Het Lambrek in en tegen Heeze. Eerder dit seizoen liep Oirschot Vooruit tegen Heeze een smadelijke thuisnederlaag aan. Dit maal ging men met de volle winst aan de haal. Na een moeizame eerste helft, was Oirschot Vooruit na rust heer en meester. Einduitslag 1-5.

Vanaf het beginsignaal ging de wedstrijd snel op en neer, met Heeze die erg fel was in de duels. Toch was het Oirschot Vooruit dat op voorsprong wist te komen. Joris Swaanen kreeg in de 10e minuut de bal aangespeeld, controleerde de bal en ging tussen twee spelers door op het doel af. Hij werd echter onreglementair gestopt op de rand van het strafschop gebied, ten koste van een gele kaart en een vrije trap. Hij plaatste zichzelf achter de bal en schoot de bal buiten het bereik van de keeper binnen, 0- 1.

Daarna was het Heeze dat een veldoverwicht had en met veel strijd de meeste duels wist te winnen en ook de meeste kansen wist te creëren. Oirschot stelde hier slechts enkele, overigens gevaarlijke uitvallen, tegenover. In de 40’e minuut kreeg Heeze een vrije trap net buiten het strafschop gebied. De bal werd opzij gelegd en direct op doel geschoten. Via de onderkant van de lat kwam de bal weer terug in het veld. Een paar minuten nadien was het wel raak. Opnieuw een aanval van Heeze via de rechterkant, waarbij de bal terecht kwam in het strafschop gebied en werd binnengetikt door Gijs Moerenhout, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd Jip Stam gewisseld voor Harm Ketelaars en ging Max van de Wal naar de linksachter positie. Oirschot Vooruit kreeg hierdoor meer grip op het middenveld en gaf nog nauwelijks kansen weg. In de 50e minuut wist Oirschot Vooruit een bal van Heeze net buiten het strafschopgebied te onderscheppen. Daan Hagemeier kwam hierdoor in balbezit en schoot de bal keurig binnen, 1-2.

In de 60e minuut werd wederom een bal opgepikt op het middenveld. Bram van Straten kwam in balbezit en schoot met een bekeken rollertje de bal op doel, waarmee hij de keeper op het verkeerde been zette, 1-3. In de 70e minuut werd Fons Meeuwis in het veld gebracht voor de licht aangeslagen Koen Versteden. Niet lang daarna werd het 1-4. Bram van Straten zette goed voor, de kopbal van Joris Swaanen werd door de keeper voor de voeten van Daan Hagemeier getikt, die de bal binnen schoot.

Een minuut later het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Fons Meeuwis kwam op de middenveld in balbezit, zag de keeper voor het doel staan en trapte de bal vanaf 40 meter keurig onder de lat door binnen. 1-5

Oirschot Vooruit had de buit binnen en nam wat gas terug. Heeze kreeg nog enkele mogelijkheden maar doelman Niels Stockman was niet meer te passeren en toen dit toch dreigde te gebeuren was Koos Gloudemans de redder in nood.

Een mooie spannende wedstrijd, waarbij beide ploegen het publiek wisten te vermaken getuige het enthousiasme van enkele Oirschotse voetbalmoeders en een belangrijke overwinning om de spanning in de competitie te houden.

Zondag 15 april is Geldrop de tegenstander op Sportpark Moorland. Als er met dezelfde inzet wordt gestreden als in de tweede helft vandaag dan moeten de punten in Oirschot kunnen blijven. We hopen veel supporters op Jumbo Sportpark Moorland te mogen begroeten.