Google analytics Toestaan Niet toestaan

OV 1 verliest in Hilvarenbeek

17 maart 2024 20:30

Hilvaria – Oirschot-vooruit 2-1

In een matige pot waarin Oirschot Vooruit de bovenliggende partij was, verloren ze deze wedstrijd door eigen fouten en het missen van de kansen die er waren. De goed leidende scheidsrechter Jansens had een redelijk eenvoudige middag ondanks de 4 gele kaarten die er werden uitgedeeld door hem. Oirschot Vooruit ging goed van start en kreeg in de 10e minuut de eerste mogelijkheid na een mooie steekpass van Joris Swaanen, maar Tim Neggers miste jammerlijk.

Oirschot was de ploeg die probeerde te voetballen en Hilvaria stelde er weinig tegenover. Na een kwartier voetballen viel het eerste doelpunt door een kopbal van Job van Gestel maar deze werd afgekeurd vanwege duwen. Na een half uur spelen werd de bal onderschept in de verdediging van Oirschot door Gideon K. en deze soleerde langs Koos Gloudemans en scoorde beheerst de 1-0 geheel tegen de verhouding in. Oirschot Vooruit bleef voetballen, maar 10 minuten later was er wederom een verkeerde pass die werd onderschept door Joeri van Rijswijk en ook nu werd Niels Stockman kansloos gelaten: 2-0. Nog steeds was Oirschot de aanvallende ploeg en kreeg Daan Hagemeier een minuut later een uitgelezen mogelijkheid op de 2-1 maar de doelman van Hilvaria, Stan Damen hield de bal keurig uit het net.

In de rust werd Harm Ketelaars gewisseld voor Mark van Dongen en Oirschot trok weer ten strijde maar ook nu stond het vizier van Joris Swaanen niet scherp en ging een uithaal net voorlangs. Hierna kreeg Bram van Straten nog 2 mogelijkheden maar ook deze kansen werden om zeep geholpen door de doelman van Hilvaria. Na 20 minuten werden Max van de Wal en Daan Hagemeier gewisseld voor Jip Stam en Fons Meeuwis.

In de 25e minuut werd een kopbal van Hilvaria keurig gered door Niels Stockman. Dit was de eerste echte mogelijkheid voor Hilvaria in de wedstrijd! Jip Stam schoot nog naast het doel en ook Hilvaria schoot een keer naast het doel voordat Oirschottenaar Bram van Straten uit een voorzet de 2-1 kon binnentikken. Het kon nog werd er gedacht maar ondanks kleine kansjes lukte het niet om de doelman van Hilvaria te verschalken. Oirschot verliest wederom punten en moet blij zijn dat ook de achtervolgers punten laten liggen zodat de tweede plaats nog niet in gevaar is.

Volgende week de wedstrijd thuis in Oirschot tegen Bladella. Hopelijk worden dan de kansen wel benut.