Google analytics Toestaan Niet toestaan

Puntverlies OV 1 in Asten.

3 maart 2024 20:15

Vandaag, 3 maart, speelde Oirschot Vooruit een uitwedstrijd in competitieverband tegen middenmoter NWC is Asten. Na een snelle voorsprong van Oirschot Vooruit gaf men de voorsprong in de laatste minuut uit handen. Uiteindelijk werd eindstand 2-2.

Trainer Timesela was afwezig, waarvoor Pieter Saris en Joost Kemps op de bank de honneurs waarnamen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Uijttewaal uit Nieuwkoop.
    Oirschot Vooruit kwam goed uit de startblokken en wist direct na het beginsignaal al te scoren. Na een goede aanval over links via Max van de Wal wist Bram van Straten de lage voorzet binnen te tikken, 0-1. In het eerste kwartier was Oirschot Vooruit de bovenliggende partij en wist enkele goede kansen te creƫren via de flanken. Echter het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp.

Na een goed begin begon Oirschot wat weg te zakken, zonder dat de tegenstander echter gevaarlijk wist te worden. Via een snelle uitbraak over links in de 26e minuut wist Tim Neggers de 0–2  binnen te tikken, na een lage voorzet van Koen Versteden.  NWC wist hier de eerste helft niet veel tegen over te stellen, alhoewel Koos Gloudemans in moest grijpen na een foutieve breedtepass. Dit leverde hem een gele kaart op.

In het begin van de tweede helft leek er weinig aan de hand, het spelbeeld bleef hetzelfde. Oirschot Vooruit kreeg nog enkele kansen op 3–0, maar hier werd slordig mee om gesprongen. Er werd veelvuldig balverlies geleden, duels werden niet gewonnen  en het ontbrak aan inzet en strijd. NWC kwam in de ’67 minuut na een corner op 1–2 via Jip de Jong. Hij schoot  de bal laag op doel, die onder de keeper in het net werd geschoten. NWC ging voor zijn laatste kansen en Oirschot grossierde in foutieve passes en nonchalance. De spelers leken genoegen te nemen met een kleine overwinning. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg men echter de deksel op de neus. Na een afgeketste bal na een corner werd deze laag op doel geschoten wat de gelijkmaker opleverde voor de thuisploeg uit Asten 2–2.

Duur en vooral zuur puntverlies voor de groenwitten, die daarmee de Valk zien uitlopen aan de kop van de stand. Wil men mee blijven strijden om het kampioenschap zal men toch met een andere mentaliteit de strijd aan moeten gaan en het vertoonde spel van de laatste weken verbeteren. Volgende week heeft men hiertoe de kans als men thuis speelt tegen ZSV  uit Deurne.
    We hopen veel supporters te mogen begroeten!