Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit loopt periodetitel mis

18 februari 2024 18:45

Oirschot Vooruit loopt periodetitel mis door verlies tegen Reusel Sport.

Vandaag, 18 februari, speelde Oirschot Vooruit een uitwedstrijd in competitieverband op sportpark den Hoek in Reusel, tegen de dit seizoen goed presterende promovendus. Uiteindelijk leed Oirschot Vooruit een smadelijke en terechte nederlaag in Reusel: 2-0.
    Voorafgaande aan deze wedstrijd stonden de groenwitten één punt voor in de periodestand op concurrent De Valk dat een thuiswedstrijd speelde tegen Heeze en deze in winst wist om te zetten. Door de nederlaag van Oirschot Vooruit gaat de titel voor de eerste periode naar de Valk.

De wedstrijd in Reusel begon en eindigde in de regen op een zware grasmat, met veel spelers die moeite hadden overeind te blijven. Reusel Sport kreeg in de derde minuut al een open kans, maar gelukkig voor Oirschot mikte Wout Vosters net naast het doel. Oirschot Vooruit speelde pover en wist in de gehele eerste helft nauwelijks kansen te creëren tegen het compact spelende Reusel Sport met als grote roerganger Mathijs Bel. In de 37e minuut brak Reusel Sport door op links. Dirk de Koning wist de voortzetting, die het midden hield tussen een schot en een voorzet in een doelpunt om te zetten. Reusel Sport kwam hierdoor op een terechte voorsprong. Behalve dat Reusel Sport nog een strafschop claimde na een licht duwtje in het strafschopgebied en dat het alsmaar bleef regenen viel er over de eerste helft niet veel te melden.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld Reusel speelde compact, gaf geen kansen weg en viel een paar keer gevaarlijk uit, onder meer via Frenk Hendrikx. Het veld was zwaar door de aanhoudende regenval. Oirschot Vooruit wisselde enkele malen en begon zowaar vanaf ongeveer de 70e minuut kansen te creëren. De doelman van Reusel werd echter niet echt op de proef gesteld. Aan de andere zijde wel een uitbraak van Reusel Sport over rechts die laag voor werd gegeven. Koos Gloudemans wist deze voorzet, tot zijn eigen verrassing, bekwaam tot corner te verwerken.

Oirschot begon meer druk te zetten tegen het moe gestreden Reusel, maar helaas zonder rendement. In de 85e minuut was de wedstrijd gelopen na wederom een doelpunt van Dirk de Koning, die zich goed vrijspeelde en bekwaam afrondde 2-0. De wedstrijd was hiermee beslist.

De sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Tempelaar uit Zwijndrecht, die tweemaal een gele kaart toonde, verdeeld over beide teams. Een wedstrijd op een mistroostige regenachtige zondagmiddag op een zwaar speelveld met Reusel Sport als de terechte winnaar.

Volgende week is Oirschot Vooruit vrij, waarna op 3 maart wederom een uitwedstrijd op het programma staat tegen NWC uit Asten. Hopelijk gaan er weer veel supporters mee om het vaandelteam te ondersteunen!