Google analytics Toestaan Niet toestaan

OV 1 wint van FC Eindhoven

29 januari 2024 6:15

Om iets over 14.30 uur floot scheidsrechter de heer van den Corput uit de Haghorst af voor de wedstrijd Oirschot-Vooruit – Eindhoven AV. Complimenten aan deze 23 jarige arbiter die de zaak goed onder controle had.

De koploper tegen de rode lantaarndrager…maar dat verschil was lange tijd niet te zien!
    Door een gelukje kwam Oirschot in de 2de minuut op 1-0, foutje keeper Stijn Goossens door ’t polletje van van Breukelen, Hierdoor kon Joris Swaanen eenvoudig OV op voorsprong koppen.

Door diverse slordigheden van Oirschot in de 16de minuut, speelde Eindhoven een mooie aanval uit die uiteindelijk door Michiel Fecunda  omgezet werd in de 1-1. Een minuut later strafschop voor OV. Tim Neggers werd gevloerd in de 16 meter. Joris Swaanen is deze keer wederom koelbloedig: 2-1. Vervolgens was de rest van de eerste helft rommelig, een soort van FLIPPERKASTVOETBAL.

In de tweede helft kreeg Oirschot-Vooruit in ’t eerste kwartier diverse open kansen, maar deze waren niet besteed aan Koen Versteden, Tim Neggers en Bram van Straten. Vervolgens werd het spelbeeld weer ’t zelfde als in de eerste helft. Veel middenveldspel met een slordige eindpass. Oirschot domineerde lichtelijk en Eindhoven AV hield stoer en vakkundig tegen en loerde op de 2-2.

In de 70ste minuut nog een hilarisch moment van deze zeer sportieve wedstrijd.  Michiel Fecunda ging een inworp nemen maar een speler van Oirschot stond voor hem. Slim gooide hij de bal tegen de OV speler en rende richting het doel. Echter de scheidsrechter keurde deze actie af omdat de ingooi niet correct was.

In de 87ste minuut de grote kans voor Eindhoven. Echter Roy Ambting redde. Meteen in de tegenstoot counterde OV de wedstrijd op slot. Voorzet van Tim Neggers en Bram van Straten tikte binnen. Verzet gebroken en Oirschot maakt nog de 4-1 door Koen Versteden  en de 5-1 door Tim Neggers. Dit uitsluitend voor de statistieken!

Volgende week uit tegen De Valk uit Valkenswaard. Een zeer belangrijke wedstrijd. Kom naar Valkenswaard om onze jongens aan te moedigen. Bij winst staan we er bijzonder goed voor.