Google analytics Toestaan Niet toestaan

Brabantia - Oirschot Vooruit: 1-4

10 december 2023 19:15

Het was een wedstrijd van twee ploegen die beide bovenin staan in deze klasse. Uiteindelijk zou het een flinke overwinning worden voor de ploeg uit Oirschot al duurde het lang voordat er van echt kracht verschil sprake was. Het werd een wedstrijd met prima voetbal van beide kanten.

Een zeer sportieve wedstrijd o.l.v. een erg goede scheidsrechter de heer van Daal., die de kaarten op zak hield. Beide ploegen speelden vanaf het begin op de aanval. Oirschot Vooruit kreeg in de tweede minuut al een kans. Een goed genomen corner werd prima ingekopt, maar ook prima gestopt. In de derde minuut kreeg de spits van Brabantia een vrije doortocht en werd pas op het laatste moment geblokt door Koos Gloudemans die zodoende de kans  op een voorsprong van de thuisploeg teniet deed.

Na tien minuten namen de groen-witten het initiatief. Oirschot kreeg steeds meer kansen. Max van de Wal soleerde op links keer op keer langs zijn tegenstander, maar de keeper van Brabantia hield het doel schoon. Tot de 19de minuut. Een prima samenspel van Oirschot Vooruit op het middenveld en het was  uiteindelijk Daan Hagemeier die van 20 meter de bal in de uiterste hoek schoof: 0-1.

Oirschot wilde meteen doordrukken. Een kopbal van Koen Versteden ging net langs. Maar ook Brabantia kreeg nog kansen. Maar Niels Stockman bracht redding en een schot van Ryley de Jong ging net voor langs. In de 34ste minuut kreeg Koen Versteden de bal, passeerde de laatste man en schoof de bal rustig binnen: 0-2 Tja, je moet Koentje zo’n kans niet geven.

Oirschot dacht even de buit binnen te hebben, maar Brabantia dacht daar anders over. In de 40ste minuut een voorzet van Brabantia die de O-V keeper niet meteen onder controle kreeg . Marvin Mollen van Brabantia wist daar wel raad mee en lopte de aansluitingstreffer binnen. Ruststand 1-2.

Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde voet verder. Joris Swaanen bracht Daan Hagemeier  in kansrijke positie maar die kon helaas niet afwerken. In de elfde minuut  hadden de groen-witten weer een prima aanval, maar  nu was het Tim Neggers die de kans niet kon verzilveren. De wedstrijd golfde op en neer. Oirschot kreeg diverse corners, maar de stand bleef steeds hetzelfde. In de 60ste minuut was Brabantia dicht bij de gelijkmaker, maar in kansrijke positie werd de bal over het doel gekopt.

Het duurde tot de 80ste minuut voordat er  verandering kwam. De bal kwam in het strafschopgebied van Brabantia waar Koen Versteden de bal terugkopt op Joris Swaanen die vanaf de 16 meter lijn snoeihard binnen kogelde: 1-3. De wedstrijd leek gestreden. Brabantia wisselde een paar spelers maar leek zich gewonnen te geven.

Ook Oirschot Vooruit trainer R. Roefs ging ook wisselen. Teun van de Biggelaar kwam voor Koen van Heerebeek, Kees de Bresser voor Koen Versteden en Hessel Kemps kwam Tim Neggers vervangen.

Oirschot Vooruit was nog niet helemaal tevreden. Joris Swaanen geeft de bal aan Max v.d. Wal en die geeft aan Bram van Straten die de bal binnentikt.  Eindstand 1-4. Uiteindelijk toch een royale overwinning.

Trainer Roland Roefs was zeer tevreden over de inzet , maat toch  vooral over  het vertoonde spel. De supporters van de groen-witten gingen natuurlijk  ook  tevreden richting Oirschot, naar de warme kachel.