Google analytics Toestaan Niet toestaan

Wilhelmina '08 - OV: 0-1

27 november 2023 6:45

Gelukkige overwinning Oirschot Vooruit tegen Wilhelmina ‘08 uit Weert.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter de heer M. Hoenen uit Valkenburg af voor de wedstrijd Oirschot Vooruit – Wilhelmina ’08. Complimenten aan deze 23 jarige arbiter die de zaak goed onder controle had. Dit keer werd er wel op ’t hoofdveld gespeeld!
    Vandaag was Jorrit Kemps onze grensrechter omdat “de Kid” vanwege gezondheidsproblemen verstek moest laten gaan. Namens alle GROEN-WITTEN beterschap Stefan en hopelijk snel weer de oude. Jorrit was trouwens bij de les want in de 18de minuut scoorde Wilhelmina door Mo, maar volgens Jorrit in buitenspel positie.

Net daarvoor ging een vrije trap van Joris Swaanen op de lat en een tweede vrije trap was de rebound niet besteed aan Bram van Straten. De eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagt, lichtelijk overwicht Oirschot-Vooruit maar de ruststand van 0-0 was terecht.

In de tweede helft kreeg Harm Ketelaars geel terwijl de Weertenaren om rood vroegen. De jonge scheidsrechter liet zich niet beïnvloeden en daardoor hield hij ook ’t overwicht!  Het spelbeeld bleef in de tweede helft ’t zelfde. Veel middenveldspel met een slordige eindpass. Oirschot domineerde lichtelijk en Wilhelmina ’08 hield stoer en vakkundig tegen.

En juist op ’t moment dat iedereen 0-0 als einduitslag verwacht,  komt de individuele actie van Bram van Straten. Rechts de bal aan de voet, naar binnen draaien en met ’t linkse been in de rechterbenedenhoek schieten…..1-0.

De vreugde van onze spelers was enorm, 1 minuut voor tijd de winnende. Wat een teamgeest, ook de supporters konden hun geluk niet op. Een gelukkige overwinning maar op deze manier blijf je wel koploper.

Niet onvermeld is ’t debuut van JO19-1 - speler Koen Brands. Dit geeft aan dat de jeugd van Oirschot klaar gestoomd wordt om continuïteit in onze mooie vereniging te waarborgen.

Volgende week thuis tegen ’t Laar uit Weert. Een zeer belangrijke wedstrijd. Kom naar Moorland om onze jongens aan te moedigen.

Opstelling Oirschot-Vooruit:
    Niels Stockman, Koen van Heerebeek (75ste minuut Fons Meeuwis), Koos Gloudemans, Job van Gestel, Max van de Wal,  Koen Versteden, Joris Swaanen, Harm Ketelaars (60ste minuut Mark van Dongen), Tim Neggers (90ste minuut Koen Brands), Daan Hagemeier en Bram van Straten.