Google analytics Toestaan Niet toestaan

Geldrop - OV: 3-5

19 november 2023 19:30

Vandaag 19 november, speelde Oirschot Vooruit een uitwedstrijd in competitieverband op sportpark de Kievit in Geldrop, tegen de eens zo roemrijke club uit het Nederlandse amateurvoetbal vv Geldrop. Uiteindelijk wist Oirschot Vooruit deze wedstrijd winnend af te sluiten.

De eerste helft speelde Oirschot erg rommelig en leed veelvuldig slordig balverlies. De eerste kansjes waren dan ook voor Geldrop. Een doorbraak van een Geldrop speler leidde tot een ingreep ten koste van een gele kaart voor Koos Gloudemans in de 4e minuut van de wedstrijd. Vlak daarna een scrimmage voor het doel van Oirschot, waarbij een tegendoelpunt ternauwernood werd voorkomen. Oirschot stelde daar een paar gevaarlijke snelle uitvallen tegenover, maar Bram van Straten en Tim Neggers wisten deze kansjes niet te verzilveren.

In de 20e minuut wist Geldrop wel een mogelijkheid in een doelpunt om te zetten na een doorbraak op de linkerflank: 1-0. Vijf minuten nadien wist Tim Neggers de stand weer gelijk te trekken, door een lage voorzet van Bram van Straten binnen te tikken. De verdere eerste helft bleef het spelbeeld rommelig van weerszijden. De rust werd bereikt met de 1-1 stand.

In het begin van de tweede helft kreeg Geldrop een vrije trap op de rand van het 16-meter gebied. Deze werd prachtig binnengeschoten door Stan Adriaans: 2-1. Binnen enkele minuten wist Oirschot Vooruit de achterstand om te buigen in een voorsprong. Eerst zorgde Daan Hagemeier voor 2-2, na eerst vermeend buitenspel te hebben gestaan. Dit werd echter omzeild door de bal aan een medespeler te laten. Even nadien kopte Tim Neggers een voorzet van Bram van Straten binnen en zette Oirschot Vooruit met zijn tweede treffer van de middag op een voorsprong: 2-3. Niet veel later kreeg Geldrop een gemakkelijk gegeven vrije trap. Opnieuw zette Stan Adriaans zich achter de bal en trapt de bal met een boog door het midden. De bal leek houdbaar, echter tot ontzetting van de vele meegereisde supporters, verdween de bal in het doel. De stand was weer gelijk 3-3.

De wedstrijd ging voort en Oirschot Vooruit kreeg steeds meer overwicht. Geldrop wist eigenlijk geen kansen te creëren. In de 80e minuut kreeg Koen Versteden de bal aangespeeld van Harm Ketelaars. Hij kapte zich knap vrij en schoot goed binnen. Hiermee kwam Oirschot wederom op voorsprong. Fons Meeuwis en Mark van Dongen werden ingebracht voor Daan Hagemeier en Harm Ketelaars.

Vijf minuten voor het einde besliste Oirschot Vooruit de wedstrijd definitief na een goed opgezette aanval. Fons Meeuwis kreeg de bal op links aangespeeld, speelde zich goed vrij en bezorgde de bal bij Bram van Straten die bekwaam afrondde: 3-5. Vlak voor tijd werd aanvoerder Verstraaten van Geldrop van het veld gezonden na tweemaal geel.

Al met al een spectaculaire wedstrijd, met niet altijd even hoogstaand voetbal, maar op grond van de tweede helft een terechte overwinning van Oirschot Vooruit

Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma tegen Wilhelmina in Weert. De ploeg die medekoploper Heeze vandaag wist te verslaan, waardoor Oirschot Vooruit na vandaag alleen aan de leiding gaat. Hopelijk gaan er volgende week weer veel supporters mee om het vaandelteam te ondersteunen in Weert.