Google analytics Toestaan Niet toestaan

OV 1 verliest van Heeze

12 november 2023 20:00

De wedstrijd Oirschot Vooruit- Heeze werd een pittige en spannende wedstrijd die
    uiteindelijk in de laatste minuut definitief beslist werd in het voordeel van Heeze. 1-3.

De wedstrijd had een rustig begin, maar al snel bleek dat er twee teams in het veld stonden die
    allebei wilden strijden voor de overwinning. Dus een snelle op en neergaande wedstrijd met
    kansen cq kansjes voor beide ploegen.

In de zevende minuut  kreeg Heeze zijn eerste kans, maar Niels Stockman  redde bekwaam. In de 12de minuut kwam er een prima voorzet door de groen-witten, maar Joris Swaanen kopte net over. Na een kwartier voetballen was het paniek in het strafschopgebied van de thuisploeg. Niels Stockman kreeg na een paar keer grabbelen de bal pas onder controle. Heeze drong steeds meer aan. De ingeschoten voorzet werd weggestompt. Hetzelfde  twee minuten later na een hard ingeschoten bal vanaf een vrije trap die ternauwernood werd gestopt door de keeper.

Heeze zette de thuisclub steeds meer onder druk. In de 23ste minuut kreeg Heeze weer een kans. In eerste instantie nog gekeerd, maar de bal kwam voor de voeten van Maarten Veerman die de bal vanaf de zestienmeterlijn rustig binnenschoot. 0-1. Oirschot probeerde meteen wat terug te doen. Een voorzet van Max van de Wal werd weggekopt  voor dat de bal  werd binnengelopen. Oirschot Vooruit zette alles op de aanval, maar de voorzetten en corners veranderden niets in de stand. Rust 0-1.

Na rust probeerden de groen-witten zo snel mogelijk  de gelijkmaker te forceren, maar Heeze gaf geen krimp en bleef met snelle uitvallen gevaarlijk. In de tiende minuut leek Oirschot vooruit toch te scoren. Bram van Straten  schoot de bal langs de keeper , maar helaas tegen de paal. De terugspringende bal werd ingeschoten, maar bleek dat die speler in eerste instantie al buitenspel stond en dus voordeel uit zijn buitenspelpositie trok.

In de twintigste minuut bracht de trainer van Oirschot  Vooruit twee nieuwe spelers in. Koen Versteden en Kees de Bresser kwamen in het veld voor Teun van de Biggelaar en Fons Meeuwis. Oirschot zette nog meer druk, maar Heeze bleef met uitvallen gevaarlijk. In de 25ste minuut had zo’n uitval succes. Jorrit van Gaalen lepelde de bal met een boogbal over de keeper van Oirschot Vooruit: 0-2.

Oirschot Vooruit gaf zich nog niet gewonnen. In de 35ste minuut werd een voorzet van Max van de Wal door Tim Neggers op waarde  ingeschat en dus 1-2  Nieuwe hoop voor de thuisploeg. Kees de Bresser kreeg nog een kans, maar van dichtbij werd zijn inzet geblokkeerd door een achterhoedespeler van Heeze. De scheidsrechter, die overigens goed floot liet nog vele minuten doorspelen In de allerlaatste minuut maakte Wessel Aerts van Heeze aan alle onzekerheid een einde door de bal onhoudbaar binnen te tikken. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Heeze.

As zondag spelen de groenwitten een uitwedstrijd tegen Geldrop.