Google analytics Toestaan Niet toestaan

OV 1 wint in Bladel

5 november 2023 20:00

Een eenvoudige overwinning van de groenwitten op een kansarm Bladella. Het werd maar liefst 4-1 door doelpunten van Koos Gloudemans (2x), Joris Swaanen en Fons Meeuwis.

De aftrap van de wedstrijd begon nog droog maar gelang de eerste helft viel de regen in bakken naar beneden. Spelers moesten wennen aan het natte gladde veld want al in de 4e minuut verslikte Koos Gloudemans zich en kon Stijn Wouters bijna de 1-0 aantekenen maar door goed ingrijpen van Niels Stockman werd dit voorkomen. Daarna was het alles Oirschot Vooruit dat de klok sloeg en dat was genieten voor de vele meegereisde supporters uit Oirschot.

Tim Neggers scoorde na 6 minuten bijna de 0-1 maar miste jammerlijk. In de 10e minuut kreeg Oirschot tot twee maal toe de kans met schoten vanaf de rand van het strafschopgebied en ook werd een schot rakelings voorlangs geschoten. Koen van Heerebeek kwam veelvuldig opzetten en met goede voorzetten werd het regelmatig gevaarlijk voor het doel van Bladella. In de 22e minuut was het dan eindelijk raak en kon Oirschot het veldoverwicht uitbuiten. Uit een corner van Joris Swaanen kopte de vrij staande Koos Gloudemans goed binnen: 1-0.

Zes minuten later werd het door dezelfde Koos Gloudemans 2-0. Na een waar spervuur op het doel van Bladella schoot Koos Gloudemans de bal loepzuiver met zijn linkerbeen in de kruising.  Oirschot liet de teugels daarna wat vieren en zowaar kreeg Niels Stockman in de 32e minuut een bal richting doel welke hij beheerst vastpakte. Oirschot Vooruit kreeg nog een waarschuwing maar Stijn Wouters kopte uit vrijstaande positie op de lat. Toch werd het drie minuten voor de rust 2-1 door een mooie pass op de vrij staande Jorn van Erkel die de Oirschotse doelman verschalkte. Het beloofde nog een spannende tweede helft te worden.

Na rust stelde Oirschot vooruit echter snel orde op zaken. Joris Swaanen mocht een vrije trap nemen op 20 meter voor het doel en liet met een prachtig schot in de rechterhoek de doelman Lars van de Put kansloos: 1-3. Meteen hierna waren er nog enkele kleine mogelijkheden voor Oirschot door goed reageren van ondermeer Koen Versteden en Tim Neggers, echter het vizier stond niet scherp. Tot Fons Meeuwis in de 60e minuut wel een slechte terugspeelbal afstrafte en de bal onder de benen van de doelman van Bladella in het doel schoot: 1-4.

Hierop werd Koen Versteden gewisseld voor Kees de Bresser en kreeg ook Jip Stam nog speeltijd en viel in voor Fons Meeuwis. De regen hield op maar het spelbeeld werd steeds rommeliger. De wedstrijd was gespeeld en ondanks dat beide teams nog enkele kleine kansjes kregen had er bij beter uitspelen van de mogelijkheden nog meer doelpunten ingezeten voor Oirschot. Dit was niet zo en na 90 minuten floot de keurig leidende heer Loos voor het einde van de wedstrijd.

Oirschot staat nu aan kop van de tweede klasse met maar 2 verliespunten uit 5 wedstrijden. Volgende week een thuiswedstrijd tegen RKSV Heeze.