Google analytics Toestaan Niet toestaan

OV 1 wint van Hilvaria

29 oktober 2023 20:15

Terechte overwinning Oirschot Vooruit tegen Hilvaria.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter Raymon Karavla af voor de wedstrijd Oirschot Vooruit -
    Hilvaria in een regenachtige ambiance. Niet op ’t hoofdveld maar op ’t kunstgras.
    Oirschot startte energiek. Bij vlagen goed combinatie voetbal wat al in de 7de minuut resulteerde in een doelpunt. Joris Swaanen speelde Bram van Straten aan die naar binnen kwam en met rechts in de korte hoek schoot: 1-0.

OV bleef aanvallen, maar een slordigheid van onze keeper Niels Stockman gaf Joerie van Rijswijk na een kwartier de kans om de bal eenvoudig in de goal te lopen, 1-1. In de 25ste minuut een wereldpass van captain Joris Swaanen op Bram van Straten, die vervolgens Kees de Bresser op maat bediende voor de 2-1 voorsprong.

De groen-witten uit Oirschot verzuimde om meer afstand te nemen ondanks de vele corners en halve kansen. En dan slaat Hilvaria in de 45ste minuut toe uit hun eerste echte aanval. Sem Hendriks kwam op links vrij door en schoot diagonaal de 2-2 binnen. Tevens de ruststand.

Tweede helft ’t zelfde spelbeeld: Oirschot Vooruit domineerde en Hilvaria hield tegen. Drie keer is dat de gasten uit Hilvarenbeek niet gelukt, namelijk:
    * 55ste minuut voorzet Max van de Wal, Joris kopt naar Koen Versteden en deze kopte de 3-2 binnen.
    * 60ste minuut mooie combinatie aanval, Joris geeft een assist op Bram van Straten die de bal van rechts diagonaal hard binnen kegelde: 4-2.
    * 88ste minuut ’t slotakkoord door keeper Niels Stockman die daar mee zijn slordigheid ruimschoots goed maakte. Prachtige lange bal vanuit zijn eigen strafschopgebied op Bram van Straten. Die ging vervolgens alleen op de keeper van Hilvaria Stan Damen af en bracht de 5-2 eindstand op ’t scorebord.

Verder valt ’t debuut van Mike van Kampen nog op in de 88ste minuut. Al met al een zeer verdiende overwinning. Volgende week uit naar Bladella. Succes mannen en de trouwe supporters zullen er zijn in Bladel !!!

Opstelling Oirschot-Vooruit:
    Niels Stockman, Koen van Heerebeek, Teun v/d Biggelaar, Job van Gestel, Max van de Wal,  Koen Versteden, Joris Swaanen, Harm Ketelaars, Fons Meeuwis (60ste minuut Jip Stam), Kees de Bresser (88ste minuut Mike van Kampen) en Bram van Straten.