Google analytics Toestaan Niet toestaan

ZSV – Oirschot Vooruit 0-2

15 oktober 2023 20:15

Vandaag 15 oktober speelde Oirschot Vooruit zijn eerste uitwedstrijd in competitieverband op sportpark de Kranemortel in Deurne tegen ZSV. Uiteindelijk wist Oirschot Vooruit deze wedstrijd winnend af te sluiten.

De eerste 22 minuten was het aftasten. De ploegen gaven elkaar weinig ruimte en het spel speelde zich veelal af op het middenveld. Het spel was erg fysiek en er waren nauwelijks acties op het doel gericht. In de 25 minuut viel Tim Neggers geblesseerd uit en Fons Meeuwis werd voor hem in het veld gebracht.

Oirschot Vooruit had wel een veldoverwicht  maar wist geen kansen te creëren. Een paar aanvallen vanaf de linkerflank via Max van de Wal werden tot corner gewerkt, maar ook hier kwam geen gevaar uit. De tegenstander kon echter ook geen potten breken. Het enige noemenswaardige voor de rust was een toegekende strafschop na een overtreding op Koen Versteden. Deze werd echter geannuleerd omdat hieraan voorafgaande buitenspel was geconstateerd. 0 – 0 ruststand.

De tweede helft leek hetzelfde spelbeeld op te leveren. Echter na een onderbroken aanvalsopzet van ZSV kwam er een snelle uitval van Oirschot Vooruit. Max van de Wal gaf een voorzet welke door Bram van Straten werd binnengekopt, 0 – 1. Een minuut later ging Fons Meeuwis alleen op doel af en tikte de bal voorbij de keeper, maar ook net naast het doel.

In de 58e minuut opnieuw een actie van Max van de Wal, die aan de zijlijn zijn tegenstander poortte en een lage voorzet gaf die bekwaam werd afgerond door Koen Versteden, 0 – 2.  ZSV poogde nadien wat meer aanvallend te spelen, maar wist geen mogelijkheden te creëren. Oirschot Vooruit kreeg nog wel enkele kansen. Bram van Straten miste een kans toen hij alleen op de keeper afging, op het moment dat hij wilde schieten stuiterde de bal wat op, waardoor de bal niet alleen langs de keeper maar ook ver naast het doel verdween.

Al bij al een verdiende en nuttige overwinning op een stugge erg fysiek spelende tegenstander. De scheidsrechter liet veel toe wat leidde tot irritatie in het veld. Er werden drie gele kaarten getoond, allen voor spelers van ZSV.  Volgend weekend is er een bekerprogramma en spelen we thuis tegen Nieuwkuijk. En op zondag 29 oktober speelt Oirschot Vooruit voor de competitie thuis tegen Hilvaria.