Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit – De Valk 2-2

24 september 2023 19:00

In een matige maar wel boeiende wedstrijd speelde Oirschot Vooruit de eerste competitiewedstrijd gelijk door doelpunten van Joris Swaanen en Daan Hagemeier.

Al in de eerste minuut kreeg Oirschot Vooruit een eerste kans op een doelpunt maar het vizier stond nog niet scherp. 7 minuten later was het wel raak door een prachtige lob van Joris Swaanen over de doelman van de Valk. (1-0)

Dit beloofde een mooie wedstrijd te worden want Oirschot speelde beter en kreeg ook menig kansje op een tweede doelpunt. In de 26e minuut wordt een duidelijke strafschop voor Oirschot niet gezien door de warrig fluitende scheidsrechter en een paar minuten later viel de bal op de paal. Zoals vaker gebeurt dan het tegenovergestelde. De Valk, dat nog weinig mogelijkheden had gekregen, scoorde onverwacht in de 35e minuut de gelijkmaker door Joran Vermeulen. 5 minuten later scoorde dezelfde man nogmaals en mocht De Valk met een voorsprong van 2-1 gaan rusten.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde helemaal want door beide ploegen werden er veel verkeerd ballen gegeven, zomaar in de voeten van de tegenstander. Het werd een rommelige wedstrijd met veel gele kaarten (vijf) die nogal snel werden getrokken. Ondanks dat kreeg Oirschot Vooruit de meeste kansen op een doelpunt. Zo kwam na 15 minuten Max van de Wal in het veld voor Jip Stam en meteen kreeg Mark van Dongen een kopbal uit een voorzet net niet langs de doelman van De Valk. 5 Minuten later kwamen Hessel Kemps en Daan Hagemeier het veld in voor Job van Gestel en Koen van Heerebeek. Oirschot kreeg steeds meer mogelijkheden maar die waren allemaal net naast of recht op de doelman. Tien minuten voor tijd kwamen Bjorn Linssen en Kees de Bresser het veld in voor Teun van de Biggelaar en Tim Neggers en meteen in dezelfde minuut viel de gelijkmaker. Uit een voorzet van Max van de Wal kopte Daan Hagemeier nu wel raak en had de doelman van De Valk geen kans: 2-2.

In de resterende minuten kwamen er nog een paar kansjes om de volle buit in Oirschot te houden maar het mocht niet meer baten. Volgende week meteen een vrije zondag en dan over twee weken de volgende thuiswedstrijd tegen NWC uit Asten.