Google analytics Toestaan Niet toestaan

Vaandelteam verliest in Rotterdam

4 juni 2023 21:15

Antibarbari – Oirschot Vooruit: 1-0 (na verlenging)

Oirschot Vooruit heeft na een mindere start van de competitie alsnog de nacompetitie weten te bereiken door periodekampioen te worden. Helaas ging de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen het studententeam van Antibarbari verloren. Wat betekent dat Oirschot Vooruit ook volgende zal seizoen uitkomen in de tweede klasse.

Een gezellig uitje voor de supporters en alle vertrouwen in een goed resultaat. Zo gingen spelers en supporters gezamenlijk op weg naar Rotterdam  voor het bereiken van de volgende ronde van de nacompetitie en wellicht een mogelijkheid naar promotie naar de 1e  klasse. De sfeer op het sportpark,  tegenover de Erasmus Universiteit was leuk en studentikoos.  De gehele wedstijd verliep op een gemoedelijke sfeer.

De studenten bleken te beschikken over een prima team met veel voetballend vermogen. De wedstrijd ging snel, fel en over en weer.  Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de beste kansen voor de Rotterdamse studenten waren. Zij hadden het betere van het spel. Oirschot Vooruit zette daar veel inzet tegenover.  Helaas wist men nauwelijks kansen te creëren.

De eindstand na 90 minuten voetbal stond op 0-0, wat betekende dat de wedstrijd werd verlengd.

Door tweemaal geel van een speler van Oirschot Vooruit in de eindfase van de wedstrijd betekende dat Oirschot met een man minder van start ging in de verlenging.

De spanning bleef ook in de verlening aanwezig.  Kansen op doelpunten bleven beperkt. Uiteindelijk wist Antibarbari in de laatste minuut van de verlenging alsnog een doelpunt te maken, waardoor Oirschot Vooruit is uitgeschakeld voor promotie naar de 1e klasse.

Ondanks een mindere start van de competitie en het vervolgens knap behalen van de periodetitel, toch een teleurstellende afsluiting van het seizoen voor de spelers van de afscheid nemende coach Roland Schuermans.

Volgend jaar meer succes en Roland veel succes toegewenst bij Nemelaer.