Google analytics Toestaan Niet toestaan

VV Hoogeloon - Oirschot Vooruit 2-2

19 maart 2023 19:00

Het was alweer enkele weken geleden dat Oirschot Vooruit op natuurgras moest spelen, vandaag was Hoogeloon de plek waar het moest gebeuren. Zouden de groen-witten wederom een overwinning kunnen boeken, dit keer tegen de nummer 10 van de ranglijst?

Het begin was rommelig op een niet al te best veld waarbij het tempo laag lag en Hoogeloon het initiatief aan Oirschot Vooruit liet. Het speelde op de counter en had daar in de 14e minuut al succes mee. Er werd matig verdedigd door Oirschot Vooruit waardoor de spits van Hoogeloon er doorheen kon glippen en voor de 1-0 kun zorgen. Trainer Roland Schuermans greep direct daarna al in en wisselde Daan van Nunen in de 22e minuut voor Job van Gestel in het centrum van de verdediging.

Oirschot Vooruit probeerde de wedstrijd om te draaien maar kwamen voor rust helaas niet echt gevaarlijk voor de goal van Hoogeloon. Enkel wat corners maar die waren allemaal een prooi voor de boomlange keeper van Hoogeloon. In de 33e minuut kwam Oirschot Vooruit goed weg omdat Jip Stam net op tijd een bal weg kon werken, ten koste van een corner, maar deze leverde niets op voor de gastheren. Het was aanvoerder Joris Swaanen die de beste mogelijkheid kreeg in de 35e minuut maar het schot werd geblokt. In de omschakeling moest Koos Gloudemans ingrijpen ten koste van een gele kaart. De stand bleef ongewijzigd dus met 1-0 achter de kleedkamer in.

Na de pauze kwam Oirschot Vooruit in de 47e minuut al op gelijke hoogte door een doelpunt van Koen Versteden, hij rondde een strakke voorzet van Joris Swaanen van dichtbij af, 1-1. In de 53e minuut was het bijna 1-2 door wederom Koen Versteden. Zijn kopbal uit een voorzet van Koen van Heerebeek werd echter door de keeper van Hoogeloon nog net tegengehouden.

Oirschot Vooruit wisselde in de 59e minuut Max van de Wal voor Tim Neggers en ging op zoek naar de 1-2. Er kwamen wel wat kansen voor Bram van Straten en Daan Hagemeier maar het doelpunt viel helaas niet. Op het middenveld werd Koen Versteden in de 71e minuut vervangen door Bram Meeuwis. Het spel ging op en neer en beide ploegen zochten de treffer.
    Die kwam er uiteindelijk toch in de 80e minuut voor Oirschot Vooruit. Een mooie combinatie over de linkerflank resulteerde in een strakke voorzet van Joris Swaanen. De mee opkomende Job van Gestel stond op de juiste plek en schoot droog de 1-2 tegen de touwen.

De 3 punten leken toch weer mee te gaan naar Oirschot zoals dat de laatste 5 weken ook het geval was. Het venijn zat echter, zoals zo vaak, in de staart. Een ongelukkige handsbal veroorzaakte in de 86e minuut een vrije trap voor Hoogeloon. Vanaf een kleine 20 meter was de trap zuiver en keeper Niels Stockman kon niet bij de bal. Alsnog de gelijkmaker dus en een toch wel terechte eindstand van 2-2 op het scorebord.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen het Eindhovense RPC van trainer Jan Poortvliet.

Opstelling OV: Niels Stockman, Koen van Heerebeek, Koos Gloudemans, Daan van Nunen (22. Job van Gestel), Jip Stam, Teun van de Biggelaar, Koen Versteden (71. Bram Meeuwis), Joris Swaanen, Bram van Straten, Daan Hagemeier en Max van de Wal (59. Tim Neggers)