Interview met Roland Schuermans - oirschot-vooruit.nl

  Interview met Roland Schuermans

  24 oktober 2022 13:00


  Hoe is het 1e seizoen verlopen bij Oirschot-Vooruit?

  In mijn eerste seizoen bij Oirschot vooruit was de doelstelling om in ieder geval een periodetitel te pakken en mee te doen voor de bovenste posities. Daarnaast was het voor mij persoonlijk een uitdaging om de talentvolle jeugd in te passen in de selecties. Een van de drie periodes werd veroverd met aantrekkelijk aanvallend voetbal en in de halve finale werden we helaas uitgeschakeld. Vele jeugdspelers werden ingepast. Dus missie geslaagd maar er had meer in gezeten...

  Zijn je doelstellingen behaald en wat valt er nog te verbeteren?
  Verbeteren is een groot woord. Ik denk dat we volwassener moeten worden. De tijd zal het leren.

  Hoe kunnen we je omschrijven als trainer?
  Als trainer, inmiddels al 33 jaar, mag ik ambitieus genoemd worden. Direct in de aanpak, hou van aanvallend voetbal, neem geen blad voor de mond en wil altijd winnen.

  Wat zijn in jouw ogen de belangrijkste taken van een trainer/coach?
  Ben duidelijk, stel regels (niet te veel), ga uit van je kwaliteiten en train vooral datgene waar spelers goed in zijn maar vergeet ook niet de verbeterpunten.

  Jullie zijn alweer een tijdje aan het trainen / spelen, hoe verloopt de voorbereiding tot nu toe?
  Inmiddels zijn we 4 wedstrijden ver. Helaas zit er nog maar 1 gelijkspel in. In de andere 3 wedstrijden had er veel meer ingezeten maar als je niet scoort dan krijg je vaak de deksel op je neus. Gelukkig creëren we nog kansen en ik verwacht nog veel van deze groep.

  Hoe ga je om met de verschillende vakanties van de spelers?
  In die 33 jaar is er veel veranderd. Gespreide vakanties, weekendjes weg, voetbalwedstrijden van met name PSV, Ajax, Feijenoord etc etc krijgen vaak de prioriteit. De jaarplanning is al ruim bekend en spelers kunnen evt de vrije zondagen daarvoor gebruiken. Helaas gebeurt dit niet altijd. Spelers maken keuzes en de trainer dus ook...

  Wat verwacht van je het komend seizoen ? Competitie tegenstanders / favorieten?
  Vooraf werd er gesproken over een competitie met veel nieuwe clubs die vanuit de derde klasse komen. Nu 4 wedstrijden verder en de ranglijst bekijkend denk ik dat deze competitie sterker is geworden en met de huidige degradatieregels het niet vanzelfsprekend is dat er gewonnen gaat worden. Favorieten zijn toch Mierlo Hout en volgens de kenners SHH. Ik vind dat wij onszelf ook een kans moeten geven. Dit gezien de resultaten in het verleden ondanks onze valse start.

  Wat is je doelstelling voor het komende seizoen?
  Niet veel anders dan die van afgelopen jaar.

  Wat spreekt je het meeste aan bij deze club?
  Als trainer heb ik niet te klagen, accommodatie is prachtig, vele vrijwilligers zorgen dat er ieder weekend gevoetbald kan worden. Ook is Oirschot klaar voor een stapje hoger al zal dit misschien wat tijd kosten en moeten er nog wat stappen gezet worden. 

  Hoe is de omgang met de overige trainers/kader binnen O.V.?
  De staf waar ik nu mee samenwerk bestaat uit nieuwe collega’s en zittende collega’s. Ik denk dat er een prima samenwerking is en wederzijds respect naar elkaar. Ook de samenwerking met het jeugdkader verloopt goed. Natuurlijk zijn er altijd punten waar er discussie over is maar die worden opgelost.

  Wat wil je verder nog kwijt?
  Het is mooi dat Oirschot Vooruit met Oirschotse jongens toch al een tijdje meedraait in de 2e  c.q. 1e klasse. Het is dan ook de bedoeling dat we naar de toekomst toe in de 1e  klasse gaan acteren. Dit MOET de doelstelling zijn!!

  Delen