Google analytics Toestaan Niet toestaan

Eerste punt voor groen-witten

16 oktober 2022 18:45

Oirschot Vooruit heeft zichzelf tekort gedaan met gelijkspel tegen MVC '19 in Maasbree

Na 3 nederlagen op rij in de competitie moesten de groen-witten vandaag naar Maasbree voor de uitwedstrijd tegen het onbekende MVC ’19. Ook zij stonden na 3 rondes nog met lege handen waardoor het duel op voorhand al een 6 punten wedstrijd zou worden.

Oirschot Vooruit begon zwak aan de wedstrijd en het was in de 2e minuut al weer raak. Het doelpunt werd echter op aangeven van de grensrechter afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Een corner werd slap weggewerkt en de 1-0 was alsnog een feit in de 12e minuut.

MVC ’19 had duidelijk het overwicht en grossierde in corners, gelukkig voor Oirschot Vooruit waren deze niet al te succesvol. Vanuit een veroverde bal op het middenveld kwam er plotseling ruimte voor Tim Neggers in de 20e minuut waardoor hij alleen op de doelman afging. Helaas was de bal voor de prima goalie, en dit was niet voor het laatst vanmiddag.

Na een half uur kwam Oirschot Vooruit beter in de wedstrijd en kreeg het divers goede kansen om de gelijkmaker te scoren. Eerst was het Fons Meeuwis die in de 23e een voorzet van Bram van Straten net niet tot doelpunt kon promoveren. Daarna was het de beurt aan Koen Versteden in de 26e minuut. Ook zijn poging mislukte. Uit de hieruit ontstane corner was het Bram Meeuwis die de bal goed inkopte. Pech voor Oirschot Vooruit maar de bal werd van de doellijn gehaald door een Limburgse verdediger.

Nog altijd dus een achterstand maar er kwamen nog meer kansen. Een schot van Tim Neggers gaat net langs het doel van MVC ’19 en een een-twee tussen Koen Versteden en Fons Meeuwis eindigt met een schot wat over het doel gaat.
    Een gelijkmaker was in deze fase van de wedstrijd zeker verdiend geweest maar de ruststand blijft staan op 1-0 voor de thuisploeg.

Direct na rust wordt keeper Niels Stockman tot 2 keer toe uitgetest maar beide schoten worden door hem knap tegengehouden. Oirschot Vooruit wankelt op dat moment maar weet toch in de 53e minuut de gelijkmaker te scoren via het hoofd van Tim Neggers, 1-1. De toeschouwers uit Oirschot hadden het gevoel dat de wedstrijd ging kantelen in het voordeel van de gasten, echter 2 minuten later scoort MVC ’19 de 2-1 vanuit buitenspel positie. De scheidsrechter wil er niet in mee en beslist dat het doelpunt geldig is.

Oirschot Vooruit moest weer in de achtervolging op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Trainer Roland Schuermans voerde enkele wissels door in de 66e minuut. Bram van Straten en Koen Versteden worden vervangen door Max van de Wal en Gijs de Bruin. Enkele minuten later komt ook Sjoerd van Straten als vervanger van Daan van Nunen in het veld. De wissels blijken resultaat op te leveren, Max van de Wal geeft een puike voorzet vanaf links en spits Fons Meeuwis is er bij de eerste paal om de bal binnen te schieten in de 82e minuut, 2-2. Zou het vandaag dan alsnog lukken om de volle buit te pakken? De laatste wissel wordt doorgevoerd, Devin van de Schoot komt in het elftal voor Alex van Overdijk.

De kansen waren er wel nog voor Joris Swaanen en Bram Meeuwis, maar helaas gingen hun pogingen over en naast. Toch het eerste puntje binnengehaald daar waar er zeker meer in had gezeten. Hopelijk lukt het over 2 weken thuis tegen Hoogeloon wel.