Google analytics Toestaan Niet toestaan

Valse start voor Oirschot Vooruit 1

26 september 2022 8:00

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Oirschot Vooruit trad vandaag in de eerste wedstrijd van de competitie aan tegen Valkenswaard. De wedstrijd werd helaas niet waarop vooraf gehoopt was.

Het begin was nog hoopgevend. Na 5 minuten had het, met 'n beetje meer geluk, al 2-0 kunnen zijn. 2 keer werd een schot op goal van dichtbij toch nog geblokkeerd.

Het schudde uiteindelijk Valkenswaard wakker en zij gingen feller en met overtuiging voetballen. Toch bleef Oirschot Vooruit nog gevaarlijk. In de eerste 25 minuten stuiten de aanvallers van de groen-witten tot twee keer op de keeper.

In de 36e minuut breekt Valkenswaard door het midden uit. Een steekpass van achteruit op Jordi van Meurs brengt hem vrij voor keeper Niels Stockman. Hij faalt niet en schuift de bal in de linker benedenhoek: 0-1.

Daarna zou je verwachten dat Oirschot Vooruit er met volle inzet en overtuiging in zou gaan. Helaas, het werd erg slordig, overtuiging bij de spelers was ver te zoeken. Duidelijk is dat dit elftal nog zoekende is naar automatismen. Kwaliteit is er wel.
    Tot aan het rustsignaal gebeurde er niet veel meer. Enkele corners die niets opleverden.

Na de thee was Oirschot Vooruit toch weer even de bovenliggende partij. Joris Swaanen schoot vrij voor het doel niet langs de keeper maar tegen de keeper! Jammer. In de 60e minuut redt keeper Niels Stockman uitstekend op een gevaarlijk schot van een Valkenswaard-speler.

In de 65e minuut een dubbele wissel bij Oirschot Vooruit. Koos Gloudemans en Gijs Sebregts ruimden het veld voor Tim Neggers en Koen Versteden. In dezelfde minuut kreeg Cas Glaser van Valkenswaard een directe rode kaart voor een grove charge op Joris Swaanen. Helaas werd deze wedstrijd toch ook ontsierd door teveel kaarten.

Op het veld was van een bovental-situatie niets te merken. Integendeel, Valkenswaard stroopte de mouwen op en Oirschot Vooruit kon het mentaal niet opbrengen om te knokken voor een beter resultaat. In de 75e minuut was er simpel balverlies aan Oirschot Vooruit zijde op het middenveld. Een pass op Thom van de Donk, aanvoerder van Valkenswaard en beste man op het veld, bracht hem vrij voor keeper Niels Stockman. Hij faalde niet en schoot de bal beheerst in de linkerbenedenhoek: 0-2!

Bram Meeuwis en Job van Gestel werden nog binnen de lijnen gebracht in de 81e minuut voor Max van de Wal en Teun Sebregts. Het werd toch nog een spannend slot omdat Bram Meeuwis in de 87e minuut Oirschot Vooruit op 1-2 bracht. Zijn ingekopte voorzet werd in eerste instantie door de keeper van Valkenswaard geblokt maar in de rebound was hij toch trefzeker.

Dan is er toch weer hoop op een beter resultaat. Het mocht niet zo zijn. Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Roy Stroot voor het einde. Een wedstrijd waar lering uit is te trekken. Als je het snapt gaat alles vanzelf beter zou Johan Cruijff zeggen. Dus positief blijven en als team de strijd aangaan. Succes volgende week in de uitwedstrijd tegen Veritas.