Nieuws uit de scheidsrechterscommissie - oirschot-vooruit.nl

  Nieuws uit de scheidsrechterscommissie

  22 september 2022 9:00


  Onze scheidsrechterscommissie heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Integendeel. Er is dan ook veel gebeurd. Nadat we de laatste jaren, mede door de Corona-perikelen, het aantal clubscheidsrechters zagen slinken is er actie ondernomen en hebben we positief nieuws te melden.

  De huidige stand van zaken:
  Op 19 september zijn we bij onze vereniging gestart met een scheidsrechterscursus (4 avonden) onder leiding van de docenten Nick Ooms en Wendy Gijsbers. Er doen twaalf deelnemers van Oirschot Vooruit mee (waaronder 2 meisjes ), vijf van Beerse Boys en twee van Spoordonkse Boys.
   
  Op 23 september start de begeleiderscursus (2 avonden). Vanuit Oirschot Vooruit doen er negen deelnemers mee en één van Beerse Boys. De begeleiders zullen onder andere de cursisten bij staan bij de stagewedstrijden en later de jeugdige scheidsrechters begeleiden.
   
  Daarnaast hebben we bericht ontvangen van de KNVB dat ons scheidsrechtersbeleidsplan is goedgekeurd en dat we voldoen aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor de 'ARAG-certificering'. De scheidsrechterscommissie is hier erg druk mee geweest en we zijn dan ook terecht trots op deze waardering. Er zal in overleg met de KNVB en ARAG een datum gepland worden voor overhandiging van deze certificering.
   
  En verder:
  Na actieve werving zijn er zeven jongens en één meisje die hebben aangegeven dat ze willen gaan fluiten. Dit zullen wedstrijden zijn bij onze jongste jeugdteams: 012-011-010-09-08. Hopelijk vinden ze het zo leuk dat we hen in de toekomst ook mogen verwelkomen bij een volgende scheidsrecherscursus.
  Het project dat de spelers van 019-017-015 tweemaal per seizoen een wedstrijd van de 09 tm 012 begeleiden loopt parallel hieraan ook gewoon door.
   
  Tot slot:
  De scheidsrechtercommissie is druk bezig om ons scheidsrechters-arsenaal weer op peil te krijgen. Het belangrijkste hierbij is dat de scheidsrechters, net als voetballers, plezier in hun hobby hebben. En respect voor elkaar is hierin het allerbelangrijkste.

  Ben jij ook enthousiast geworden en wil je een steentje bijdragen? Of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar: info@oirschot-vooruit.nl.

  Delen