Google analytics Toestaan Niet toestaan

Spannende beker derby tegen Best Vooruit

11 september 2022 18:00

Oirschot Vooruit – Best Vooruit 3-4

De 2e bekerwedstrijd van de groen-witten vanmiddag op Sportpark Jumbo Moorland onder zomerse omstandigheden tegen buurman Best Vooruit was voor het publiek een zeer vermakelijk duel met vele doelpunten. Uiteindelijk trok 1e klasser Best Vooruit aan het langste eind, hoewel de verhoudingen in het veld gelijk lagen vandaag.

De 1e helft was voor de thuisploeg maar het was Best Vooruit dat met een 0-1 voorsprong ging rusten. Twee grote kansen kreeg Oirschot Vooruit maar keeper Bjarne Bakker was een sta in de weg voor de aanvallers van Oirschot Vooruit. Door een slippertje in de Oirschotse verdediging was het Stijn Beekx die namens Best Vooruit in de 28e minuut voor de 0-1 zorgde.

Na rust werd het een waar doelpunten festijn met vermakelijk voetbal van beide ploegen. Invaller Tim Neggers zorgde in de 51e minuut voor de 1-1 gelijkmaker maar binnen 2 minuten pakte Best Vooruit wederom de voorsprong via opnieuw Stijn Beekx. Van afstand klopte hij keeper Niels Stockman met een prachtig schot vanaf randje 16 meter, 1-2. Best Vooruit werd wat sterker en wist de voorsprong uit te bouwen naar 1-3 via een kopbal van verdediger Chiel van de Sande in de 62e minuut. De achterstand werd weer teruggebracht tot 1 doelpunt nadat Bram van Straten in de 75e minuut de 2-3 voor zijn rekening nam na een foutje van keeper Bakker.

Oirschot Vooruit hield zicht op de gelijkmaker maar bij een tegenaanval was het Lars Nijkamp die namens Best Vooruit vanuit een voorzet van rechts de marge wederom op 2 doelpunten bracht. Dat leek de definitieve nekslag voor de groen-witten.
    Toch werd het nog spannend in de slotfase. Fons Meeuwis bracht met een knap schot van afstand de stand op 3-4 in de 82e minuut. Daarna werd het nog even hectisch. Bram van Straten moest na zijn 2e gele kaart het veld verlaten maar met 10 man was het toch Oirschot Vooruit wat het dichts bij een doelpunt was. Enkele kansen leverde het slotoffensief nog op voor de groen-witten maar uiteindelijk viel de gelijkmaker niet meer.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd voor Oirschot Vooruit in Helvoirt met nog altijd kans op het bereiken van de volgende bekerronde. Het vertoonde spel biedt zeker perspectief voor dit seizoen!