De passant: "Transfer" - oirschot-vooruit.nl

  De passant: "Transfer"

  23 juni 2022 10:15


  Een transfer is een sportterm die de overgang van een teamspeler naar een andere club aanduidt. In Europa wordt de term vooral gebruikt in de voetbalwereld.Terwijl in het amateurvoetbal afgelopen zondag de finales zijn gespeeld voor promotie en degradatie en daarmee het seizoen is beƫindigd, is het profvoetbal al weer langzaam aan het opstarten. De eerste training wordt in gang gezet, selecties zijn nog niet compleet en clubs binnen heel Europa stellen zich hun eigen doel. Of deze realistisch zijn of niet dat weten we pas aan het einde van het seizoen.

  In Sittard bij voetbalclub Fortuna zetten ze hoog in met het geld van de Turkse eigenaar komt een Turkse speler die anders nooit naar Limburg zou verkassen, we wachten af. Bij Feyenoord vertrekt Bryan Linssen voor 1,3 miljoen Euro naar Japan, hij gaat spelen voor Urawa Red Diamons, een gerenommeerde naam in de Japanse competitie enook de club van oud Feyenoorder Shinji Ono voordat deze naar Rotterdam Zuid vertrok.

  Cody Gakpo is de groeibriljant uit de jeugdopleiding van PSV, nadat hij een goed seizoen draaide staat hij bij verschillende clubs in Europa op de radar. Ik denk dat ondanks dat hij een goed gesprek heeft gehad met de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy een transfer aanstaande is. In de voetbalwereld geldt de lange termijn al even niet meer. In de voetbalwereld gaan zo`n enorme bedragen om dat het in principe moderne mensenhandel is. Kijk naar FC Antwerp, de eigenaar is een steenrijke projectontwikkelaar die zijn geld niet helemaal eerlijk heeft verdiend. Maar hij heeft wel zo`n groot ego dat hij gooit met geld om transfers naar zijn club mogelijk te maken en bij de top van het Belgische voetbal te gaan behoren. Marc Overmars is technisch directeur en Marc van Bommel de nieuwe trainer, ik ben benieuwd.

  Gelukkig bestaat er ook nog zo iets als clubliefde. Op de laatste zondag in mei speelde Oirschot Vooruit 1 zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen en werden er twee spelers gehuldigd omdat zijn beide 250 wedstrijden hebben gespeeld voor het eerste elftal. Joris Swaanen en Fons Meeuwis beiden van harte gefeliciteerd met het bereikenvan deze mijlpaal. Houd het ook nog even vol, want er gaan mooie dingen gebeuren het komende seizoen. Het is wel geen transfer maar Teun Seebregts keert terug op hetoude nest na vele omzwervingen in het amateurvoetbal. Hij brengt een flinke dosis ervaring mee voor de jonge spelersgroep van O.V.

  De Passant heeft even niets van zich laten horen en dat komt ook doordat mijn contract bij Oirschot Vooruit voor het schrijven van deze column afliep. Natuurlijk was er even radiostilte, want de populariteit van de Passant is ook buiten de gemeentegrenzen bekend. Zoals jullie weten wordt er aan je getrokken als je succes hebt. Ik ontving vanuit binnen- en buitenland van verschillende omroepen prachtige aanbiedingen, sommige met een blanco cheque waar ik zelf mijn salaris mocht invullen. Gelukkig heb ik nooit de intentie gehad om onze club te verlaten. In verschillende functies heb ik altijd heel prettig samengewerkt met allerlei mensen die allemaal op een positieve manier proberen om OV op een hoger niveau te krijgen. Dus maak je geen zorgen voor mij komt een transfer niet ter sprake.

  De Passant

      
  Delen