De passant: "Vertrouwen"

  21 mei 2022 11:00


  Vertrouwen betekent dat je ergens op rekent of vanuit gaat zonder dat je daar vast bewijs of een vaste garantie voor hebt. Het kan ook het hebben dat je uitgaat van een vaste overtuiging dat een gewenste omstandigheid waarvan de beheersing buiten de eigen macht ligt zich voor zal doen. Tevens is het de bereidheid van een persoon of groep om afhankelijk te zijn van de ander, geloof in eerlijkheid en oprechtheid.

  We weten allemaal dat in de huidige maatschappij vertrouwen moet worden gekoesterd. In de politiek rommelt het al een 
  tijdje en dat ligt mede aan de hoofdpersonen waaronder Premier Mark Rutte die zich sommige zaken niet meer kan herinneren en te lang met een antiek mobiel toestel op pad ging. Ik denk dat als je een land wil besturen je er alles aan moet doen om transparant te zijn. Of Mark Rutte had eerder in de spiegel moeten kijken, of mensen in zijn nabije omgeving hadden hem beter moeten adviseren. Het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in de huidige politiek en verontrustend laag. Misschien zie ik het allemaal te somber, maar we zijn in Den Haag niet op de goede weg.

  In menselijke contacten is vertrouwen de basis of het nu om een relatie gaat of je bent op de werkvloer met je collega`s. Vertrouwen is de basis. In het voetbal gelden dezelfde wetten. Als je als trainer succes hebt geniet je het vertrouwen van de achterban. Zit het tegen dan komen de bedreigingen aan het adres van de trainer of bestuurder. In wat voor maatschappij leven we toch.

  Ik koester zelf mijn contacten en kan iedereen recht in de ogen kijken of ik nu op het werk ben of op de voetbalclub. Op mij kunnen ze altijd vertrouwen. Dat is de basis. 

  De passant
   
  Delen