Google analytics Toestaan Niet toestaan

De Valk - Oirschot Vooruit 3 – 4

4 februari 2024 22:15

In een met tijden geweldig mooie voetbalshow, werd door Oirschot Vooruit duidelijk gemaakt dat er maar 1 team recht had op de eindzege in deze wedstrijd. Onder leiding van Joris Swaanen die als een dirigent betrokken is bij elke aanval van Oirschot, kon De Valk geen vuist maken.

Om half 3 werd het beginsignaal gegeven voor de topper in de tweede klasse, nummer 1 tegen de nummer 2. Onder leiding van scheidsrechter Claassen die consequent de wedstrijd leidde en die lak had aan het vele commentaar van de spelers van De Valk en de soms sneaky overtredingen door deze spelers. Maar liefst 8 spelers van De Valk kregen een gele kaart!

Beide ploegen kregen in het begin van de wedstrijd al mogelijkheden en De Valk was hierbij het gelukkigst. Na een diepe bal van de Valk zag Abdelauoli Azmani zijn kans schoon en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in de korte hoek raak  (1-0).  Dat was een tegenvaller voor Oirschot dat door bleef voetballen en kleine mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Echter bij een snelle uitbraak in de 17e minuut van De Valk kreeg Joran Vermeulen de bal en met een mooie lob ging de bal over de uitkomende Roy Ambting, die Niels Stockman verving, in het doel (2-0).

Ondanks de achtstand ging Oirschot Vooruit steeds beter voetballen en dit resulteerde in veel corners en ook vrije trappen voor Oirschot. Uit 1 van die corners kwam de bal uiteindelijk bij Daan Hagemeier voor de voeten en deze aarzelde geen seconde (1-2). De Valk loerde alleen maar op de counter en zou dit de hele wedstrijd blijven doen. Er was maar 1 ploeg die voetbalde en die kreeg ook loon naar werken want in de 37e minuut werd een voorzet van Koen Versteden verkeerd geraakt door de verdediger van De Valk en de bal ging pardoes in eigen doel (2-2). Max van de Wal werd daarna gewisseld voor Jip Stam en zo werd de rust bereikt.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Oirschot Vooruit voetbalt met prachtig combinatievoetbal zich een weg naar het doel van De Valk en de mannen uit Valkenswaard speelden de bal diep in de hoop dat hun spitsen met hun snelheid iets met de bal konden doen. In de 53e minuut werd de bal over veel schijven getikt, zonder dat De Valk aan de bal kwam, De bal kwam uiteindelijk bij Bram van Straten die met een mooie voorzet Tim Neggers in staat stelde om de bal binnen te tikken. (3-2). Een verdiende voorsprong die 8 minuten later nog werd uitgebouwd door Joris Swaanen die een mooie steekpass kreeg en de bal binnentikte (2-4).

Hierna bleven de mannen uit Oirschot heer en meester over het spel en het enige dat De Valk kon doen was veel overtredingen maken, anders was een volgend doelpunt niet uit te sluiten. Mark van Dongen en Fons Meeuwis kwamen in het veld voor Daan Hagemeier en Koen Versteden en de trein van Oirschot denderde gewoon door. Kansen door vrije trappen van Bram van Straten en Joris Swaanen werden niet benut en ook uit de vele corners werd niet gescoord.

Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel en zo werd in blessuretijd de bal niet goed verwerkt door de verdediging en werd er zowaar de aansluittreffer gezet. Ondanks het grote veldoverwicht van Oirschot, werd het in de laatste minuten toch nog nodeloos spannend. Gelukkig werd om half 5 dan het laatste fluitsignaal gegeven en kon Oirschot juichen. Over twee weken kan de eerste periodetitel worden binnengesleept maar dan moet er nog wel gewonnen worden van Reusel Sport.