OV2 loopt averij op tegen Nuenen 2

Oirschot Vooruit 2
RKSV Nuenen 2
16-02-2020
1 - 2

Scheidsrechter:   A. (Andre) Dorsman
Vorige week is er niet gevoetbald door de mannen van Van Nunen en Raaijmakers. De clash met de Wilhelmina boys werd afgelast omdat Ciara roet in het eten gooide. Ook dit weekend was het maar de vraag of er gevoetbald kon worden. Gelukkig was Dennis van iets mindere aard en werd om 11:00 uur tegen Nuenen 2 afgetrapt.

De omstandigheden zorgde ervoor dat er op voorhand al over een lastige wedstrijd gesproken kon worden. Het natuurgras van het hoofdveld en de harde windstoten zorgde vandaag voor een lastig te bespelen decor. Na enkele weken voor het vaandelteam te hebben gespeeld, keerde Timo van de Loo vandaag terug onder de lat. De achterhoede bestond vandaag uit Mathijs van de Ven, Sjoerd van Straten, Daan van Nunen en Jordi Raaijmakers. Het middenveld werd gevormd door Stijn Koolen, Harm van Heerebeek en Max Vervoort en de aanvalslinie bestond uit Harun Canic, Rens van Gaal en Pierre van den Berkmortel.

Ook vandaag schoot OV2 uit de startblokken wat wederom resulteerde in een snelle voorsprong. Het was Mathijs van de Ven die ervoor zorgde dat Rens van Gaal vanuit een onmogelijke hoek scoorde. Wellicht dat het laatste zetje door Dennis de wind werd gegeven. Dat mocht de pret verder niet drukken en leidde OV2 na 5 minuten al met 1-0. OV vervolgde de goede start door de wedstrijd te domineren en veelvuldig in balbezit te zijn. Het was een fase waarin niet echt uitgespeelde kansen werden gecreëerd door OV en waar Nuenen met counters iets terug probeerde te doen. In de 25e minuut werd er gerommeld in de Oirschotse defensie waar de mannen uit Nuenen optimaal van profiteerde en de gelijkmaker binnen werkte, 1-1. Dit was een harde klap voor OV en was het vanaf dat moment even het spoor bijster. Waar de laatste weken het collectief voor mooie overwinningen zorgde, leek het vandaag of er wat zand in de moter zat. Niet veel later dan de 1-1 viel ook de 1-2 binnen en keek OV tegen een achterstand aan. Een niet helemaal lekker weggewerkte bal werd randje 16 opgepikt door een speler van Nuenen die daarna de bal binnen schoot, 1-2. De minuten daarna waren niet erg spectaculair en werd de thee opgezocht met een 1-2 achterstand.

Waar OV in de eerste helft de wind in de rug had, moest het in de tweede helft tegen de wind inspelen. Vooral het geven van lange ballen was vandaag een onmogelijke opgave. In de tweede helft kwam OV2 beter voor de dag dan in de eerste helft, alleen werden er wederom niet echt kansen gecreëerd. Foute keuzes, het hobbelige veld en de harde wind waren de voornaamste redenen hiervoor. De technische staf probeerde het tij te keren en brachten vier verse krachten in het veld. Mathijs van de Ven werd vervangen door Sam Laenen en de volledige voorhoede werd vervangen door Willen Witlox, Lars Versteden en Sjoerd van Brunschot. Dit had helaas niet het gewenste effect en kwam OV2 niet meer tot scoren. Waar in de heenwedstrijd het vleugje “the kidd” nog voor een puntje zorgde, bleef OV vandaag met lege handen achter.

De teleurstelling van de nederlaag werd daarna goed weggespoeld in de kantine. Er was namelijk een heuse super Sunday bij OV. Met vele pitchers en muzikale ondersteuning van plaatselijke top dj Kruzo was het een zeer geslaagde middag. Volgende week is er geen programma in verband met carnaval. De week erop, op 1 maart, wordt de derby tegen de Wilhelmina Boys ingehaald. Er wordt om 11:30 uur afgetrapt op sportpark Naestenbest.
 

Verslagen

Terug naar boven