OV2 zegeviert opnieuw tegen hoogvlieger

Oirschot Vooruit 2
Sarto 2
02-02-2020
3 - 1

Scheidsrechter:   J.J.L.W. (Jeroen) Quinten
Na de mooie overwinning op nummer 2 van de reserve hoofdklasse Nemelaer, stond vandaag nummer 3 Sarto uit Tilburg op het programma. De consul van OV (onze eigen Jan Heuvel) had samen met andere partijen (scheidsrechter en Oirschottenaar Quinten?) besloten dat het hoofdveld vandaag onbespeelbaar was. Vandaar dat er om 11u op kunstgras werd afgetrapt.

Ook vandaag beschikte OV2 over een bijna volledige selectie. Waar vorige week Rowan Wubbolts een opvallende naam in de basis elf van OV2 was, was het vandaag niemand minder dan Maarten “de raaf” van de Ven. De man die normaliter het doel van de veta’s verdedigt, was bereid om nog één keer met de selectie mee te doen. En dat deed hij met verve, chapeau Maarten! Naast Maarten had Mathijs van de Ven na lang blessureleed weer een basisplaats te pakken. De rest van de opstelling was hetzelfde als tegen Nemelaer 2.

Opstelling: Maarten – Mathijs Sjoerd Daan Jordi – Harm Max Stijn – Harun Rens Sjoerd

OV2 schoot op deze druilige dag opvallend fel uit de startblokken wat resulteerde in een razendsnelle corner. Ook vandaag was de chemie tussen Stijn Koolen en Harm van Heerebeek voelbaar wat zorgde voor de snelle 1-0. Binnen een minuut werd een scherp gegeven corner bij de eerste paal keurig binnengekopt door Harm van Heerebeek, 1-0 voor OV2. Sarto schrok van deze snelle tegentreffer aangezien de manschappen van Van Nunen en Raaijmakers in de heenwedstrijd totaal niet thuis gaven tegen de Tilburgers. Sarto probeerde na de snelle tegentreffer met man en macht het Oirschote doelgebied op te zoeken, maar hadden hier zichtbaar moeite mee. Net zoals afgelopen september hanteerde Sarto veelvuldig de lange bal, maar kregen vandaag vaak nul op het rekest. De viertallige defensie, met Harm van Heerebeek die kort daarvoor dicteerde, wist OV2 hier goed op in te spelen en maakte zowat iedere lange pegel van Sarto onschadelijk. In aanvallend opzicht was OV2 in de eerste helft messcherp. Met de balvastheid van Rens van Gaal, de snelheid van Harun Canic en Sjoerd van Brunschot en de individuele acties van Max Vervoort en Stijn Koolen kwam OV2 er vandaag meerdere malen gevaarlijk uit. De gehanteerde speelstijl zorgde vandaag voor spannend catenaccio voetbal. Goed uitgevoerd defensief voetbal werd afgewisseld met pijlsnelle uitbraken. OV2 kwam vandaag als een niet te kloppen eenheid voor de dag en behaalde de rust met een 1-0 voorsprong.

OV2 wist wat het te doen stond de tweede helft en kwam met een goed gevoel uit de rust. Dit resulteerde binnen 40 seconde in een goede kans voor de groen-witte maar werd het netje helaas niet gebold. In minuut 50 werd de niet volledige fitte Sjoerd van Brunschot vervangen door de man die erop was gebrand te laten zien wat hij kon, Lars Versteden. Sarto begon langzamerhand steeds meer aan te dringen en in de 65e minuut maakte de Tilburgers de aansluitingstreffer, 1-1. Na deze tegentreffer was Sarto erop gebrand om over de groen-witte heen te lopen, maar de Oirschotenaren waren niet van plan hieraan mee te werken. In de 75e minuut werd Harun Canic vervangen door Pierre van den Berkmortel. Laatstgenoemde was luttele minuten later direct betrokken bij de 2-1 van OV2. Pierre nam een corner kort op Stijn Koolen die op zijn beurt de bal voor de goal slingerde waar de goed spelende Rens van Gaal stond om de bal binnen te werken, 2-1! Hiermee verzorgde Koolen alweer zijn vierde assist in twee wedstrijden, klasse Stijn! Enkele minuten later werd de moegestreden Rens van Gaal vervangen door Willem Witlox voor het slotakkoord van de wedstrijd. Het beloofde namelijk een spannende slotfase te worden waarin Sarto steeds meer aan drong om de gelijkmaker te maken. Deze illusie werd enkele minuten voor het einde van de wedstrijd te niet gedaan door de invallers. Het was Willem Witlox die het overzicht behield en opende op Lars Versteden, die op zijn beurt vanaf 18m genadeloos uithaalde en de Tilburgse goalie kansloos liet, 3-1! Na deze tegentreffer probeerde Sarto nog met een aantal wanhoopspogingen te scoren, maar bleef de stand 3-1 in het voordeel van de groen-witten.

OV2 toonde vandaag nogmaals haar goede vorm door in twee weken tijd van de nummer 2 en 3 van de Reserve hoofdklasse te winnen. Ook vandaag bleek maar weer eens dat je het niet met de 11 man in het veld doet, maar met alle 16 spelers + staf. Volgende week staat de burenruzie tegen de Wilhelmina Boys op het programma. Kan OV2 haar goede vorm doorzetten? Er wordt om 11:30 afgetrapt op sportpark Naastenbest in Best, tot dan!
 

Verslagen

Terug naar boven