OV2 schiet uit de startblokken in 2020

Nemelaer 2
Oirschot Vooruit 2
26-01-2020
1 - 3

Scheidsrechter:   J. (Jan) van Boxtel
Na een welverdiende rustperiode werd de competitie in de Reserve Hoofdklasse vandaag hervat. Het gesprek van afgelopen dinsdag met het volledige team had goed uitgepakt aangezien iedereen erop was gebrand om ervoor te gaan. Voor de trouwe lezers nog een spijtige mededeling: Hank van Nunen heeft om meerdere redenen aangegeven na dit seizoen te stoppen als trainer/coach van OV2. Een zeer begrijpelijke keuze maar wel jammer uiteraard. Des te meer reden om het seizoen goed af te sluiten!

Dan door naar de wedstrijd. Om klokslag 12u floot de meest besproken man van de wedstrijd voor het begin van de wedstrijd. OV2 was voor het eerst dit seizoen met een bijna volledige selectie, wat resulteerde in een ijzersterke opstelling. Rowan Wubbolts, de goalie van vandaag, was bereid om mee te doen aangezien Timo van de Loo moest opdraven bij OV1. Met zijn uitstekende reddingen liet Rowan nogmaals zien dat hij het keepen nog niet verleerd is, later in het verslag meer hierover. De achterhoede stond ook vandaag weer als een huis en werd gevormd door Jordi Raaijmakers, Daan van Nunen, Sjoerd van Straten en Sam Laenen. Het middenveld bestond uit Stijn (Juul) Koolen, Harm van Heerebeek en Max Vervoort. De namen Stijn en Juul lijken zo veel op elkaar dat trainer Van Nunen Juul op het bord had staan i.p.v. Stijn. De voorhoede werd gevormd door de teruggekeerde Harun Canic, Rens van Gaal en Sjoerd van Brunschot. OV2 begon redelijk aan de wedstrijd en wist de mannen uit Haaren aardig tegen te houden. Alleen de pijlsnelle linksbuiten was een plaag voor de Oirschotse verdediging. Hij werd veelvuldig gezocht met diepe steekballen. Na een kwartier gespeeld te hebben leek het erop dat hij vrij naar het doel van Rowan Wubbolts kon lopen. Echter kon Daan van Nunen ternauwernood nog aan de noodrem trekken en stopte hem af met een tackle. OV2 werd naarmate de eerste helft vorderde zelf ook steeds gevaarlijker. Vooral de scherp aangesneden vrije trappen van Juul zorgde voor veel gevaar in de doelmond van Nemelaer. Het leek er echter meer op dat Nemelaer voor de 1-0 zou aantekenen. Een gevaarlijke corner werd vakkundig door Harun Canic van de doellijn weggehaald waardoor het 0-0 bleef. Aan het einde van de eerste helft zette OV2 een goede aanval op. Het was Sjoerd van Brunschot die van randje zestien knap uithaalde. Zijn inzet belandde helaas op de lat en werd door de verdediging van Nemelaer haastig tot corner gemanoeuvreerd. Juul legde hiervoor aan en wist Rens van Gaal te vinden die hem binnen werkte, 0-1! Opmerkelijk was het werk van de keeper die met zijn 2,10m in de lucht geklopt werd. Enkele minuten later was het wederom raak voor OV2. Wederom een goede voorzet van Juul die binnen werd gekopt door Harm van Heerebeek. Waar in de wedstrijd tegen Geldrop nog een krulletje voor zijn ogen hing, was het vandaag wel raak, 0-2! Ook hier zag de boomlange grabbelaar er niet goed uit. Wellicht dat verzorger Thijs Erven zijn dorpsgenoot kan helpen met het trainen op hoge ballen. Ruststand 0-2 voor de groen-witten.

De tweede helft begon met één nieuw gezicht, Lars Versteden verving namelijk Sjoerd van Brunschot. Waar de man die de fluit hanteerde in de eerste helft al enkele opmerkelijke beslissingen nam, kon daar in de tweede helft een volledig nieuw hoofdstuk aan toegevoegd worden. In de eerste helft haalde de scheids spelers van Nemelaer door elkaar en was het onduidelijk wie nu de gele kaarten kreeg. Dit werd doorgezet in de tweede helft want vanaf minuut 47 liet de scheids het volledig uit de klauwen lopen. Rens van Gaal dreigde te ontsnappen bij de verdedigers van Nemelaer waardoor de verdediger hem moest afstoppen. Hij ontving hier zijn tweede gele kaart voor wat betekende dat hij kon gaan douchen. De aanvoerder was het hier niet mee eens en protesteerde flink, dit resulteerde ook in een gele kaart voor hem. Hij bleef hier maar mee doorgaan en kreeg 10 seconden later zijn tweede gele kaart voor protesteren en kon eveneens gaan douchen. De scheids duldde geen enkele tegenspraak vandaag. Er bleven dus nog maar negen groengele kanaries over. Voor OV2 was het lastig om tegen negen man te spelen, wat resulteerde in een zeer rommelige fase van de wedstrijd. In minuut 55 kwam U-19 talent Jip Stam in het veld voor Harun Canic. Hij had maar tien minuten nodig om zijn naam ook op het scorebord te krijgen. Het was de prima spelende Max Vervoort die voortreffelijk voorbereidend werk leverde waardoor Stam de bal zo het doel in kon werken, 0-3! OV2 wisselde daarna nog twee keer. Mathijs van de Ven en Willem Witlox kwamen nog binnen de lijnen en zij vervingen Jordi Raaijmakers en Rens van Gaal. Aan het einde van de tweede helft deed Nemelaer nog iets terug en tekende met een knap afstandsschot aan voor de 1-3. Luttele minuten later gaf de scheids nog een cadeautje aan Nemelaer door een volledige onterechte penalty toe te kennen. Dit was een lachertje voor Rowan Wubbolts die met een katachtige redding de penalty keerde. Eindstand 1-3.

Een knappe overwinning en een keurige start van de tweede seizoenshelft door met 1-3 van de nummer 2 te winnen. Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen het Tilburgse Sarto 2 op de planning. Er wordt om 11:00 uur afgetrapt op sportpark Jumbo Moorland. Tot dan!
 

Verslagen

Terug naar boven