OV2 met nederlaag de winterstop in

Oirschot Vooruit 2
Geldrop 2
15-12-2019
0 - 3

Scheidsrechter:   M. (Maik) Schrama
Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper Geldrop 2 op het programma. Voordat we terug gaan blikken op de wedstrijd en de stapavond, wil ik een eerder gemaakt fout rechtzetten. De barvrouw van vorige week in Heeze heet geen Yvonne maar Marij, dit mocht de pret uiteraard niet drukken. Dan de vrijdagavond, toen stond namelijk de jaarlijkse stapavond van de selectie op het programma. Klokslag 20u werd er afgetrapt bij de Cis waar de eerste versnaperingen werden genuttigd. Grosso modo 1,5 uur later vertrok wederom een goed gevulde taxi naar het uitgaansleven in Den Bosch. Op de terugweg bleek 03:00 uur niet voor iedereen haalbaar. Kan ooit gebeuren natuurlijk en er zullen verder geen namen genoemd worden, hé Pim Meeuwis. Het was wederom een geslaagde avond wat zeker ten goede is gekomen van de teamspirit!

Dan door naar de wedstrijd. Ook op de vroege zondagochtend was de aanvangstijd niet voor iedereen haalbaar. Pierre van den Berkmortel, de man die zaterdag nota benen thuis was gebleven om volledig fit aan de aftrap te verschijnen, was helaas te laat. Hierdoor begon OV2 met maar liefst drie spelers van U-19 in de basis. Zo startte Van Nunen (geen familie van) en Raaijmakers met dezelfde defensie als vorige week, namelijk: Timo - Sam Daan Teun en Jordi. Op het middenveld was één nieuw gezicht ten opzichte van vorige week. Pim v/d Noort, die een uitstekende pot speelde, startte in de basis omdat Lars Versteden zich aan 't vermaken was in Luik. Hij vormde een driehoek op 't middenveld met Stijn en Harm. De voorhoede bestond uit Willem, Sjoerd en Bram. OV2 had in de voorbereiding van dit seizoen tegen de mannen uit Geldrop geoefend en werd toen van het kastje naar de muur gestuurd. De spelers wisten dus dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en dat deden ze. OV2 begon namelijk goed aan de wedstrijd. De organisatie stond ook vandaag weer als een huis en aanvallend zaten er enkele mooie combinaties tussen. Des te zuurder was de 0-1 in de 26e minuut. Een wat makkelijk gegeven voorzet kwam knullig tussen Timo van de Loo en Teun van den Biggelaar in waardoor laatstgenoemde de bal zelf over de doellijn tikte. Met een uiterste krachtsinspanning probeerde hij erger te voorkomen maar was ook zijn sliding geen redmiddel meer, 0-1. OV2 ging niet bij de pakken neer zitten en zette het goed vertoonde spel door. Zo danste Stijn Koolen zittend, u leest het goed ja, tussen drie man door wat voor veel commotie langs de lijn zorgde. Opmerkingen als 'oké Stijn', Stijntjuhhh en woehhh werden luidruchtig geroepen. Zou de staf van het nog wat stroperig lopende seizoen van OV1 dit gezien hebben? In de 40e minuut bestormde Geldrop met een goed opgezette aanval het doel van OV2 wat resulteerde in 0-2. Dit was voor de Oirschotse mattadoren een flinke dreun zo net voor rust. Harm van Heerebeek had enkele minuten later een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken maar zijn kopbal werd op de lijn gepareerd. Wellicht dat er een krulletje voor zijn ogen hing. Ruststand 0-2 in het voordeel van Geldrop.

De tweede helft begon met één nieuw gezicht. Pierre van den Berkmortel was er op gebrand zijn foutje eerder die ochtend recht te zetten en verving daarmee Willem Witlox. OV2 begon sterk aan de tweede helft wat meteen resulteerde in een grote kans voor Bram van Straten. Hij zag zijn inzet tegengehouden worden door de Geldropse goalie. Het talent met Spoordonkse roots heeft een prime eerste seizoenshelft achter de rug en begint zelfs al een groen-wit hart te krijgen, goed bezig Bram! Niet veel later was het Stijn Koolen die diep werd gestuurd. Met zijn linkerbeen wilde hij uithalen maar raakte de bal niet goed. De kans werd hierdoor om zeep geholpen maar de overgehouden blessure was erger. Hij moest het veld verlaten en werd vervangen door U-19 speler Serge Vingerhoeds. OV2 begon steeds meer aan te dringen maar echt gevaarlijk konden de mannen niet worden. In de 75e minuut werd Bram van Straten vervangen door Rens 'de bottenbreker' van Gaal en niet veel later verving Nino Bogmans Sjoerd van Brunschot. Verder schoof aanvoerder Daan van Nunen de laatste paar minuten wat verder in. De wissels en de tactische veranderingen hadden helaas niet het gewenste effect want OV2 kwam niet meer tot scoren. In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Geldrop nog de 0-3 waarna de prima leidende scheidsrechter direct affloot.

OV2 kan terug kijken op een goede wedstrijd. Qua veldspel in sommige delen van de wedstrijd misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. 0-3 is dan ook een zeer geflatteerde uitslag maar zijn er genoeg handvaten waar we mee verder kunnen. Door de aanhoudende personele problemen is het goed dat de mannen van Van Nunen en Raaijmakers even rust hebben. Na de winterstop wordt verwacht dat de Bosnische krachtpatser Harun Canic, triatleet Mathijs van de Ven en wellicht de pijlsnelle Luke van Kollenburg en de goedlachse Pim Meeuwis terug zijn. Al bij al kan teruggeblikt worden op een prima eerste seizoenshelft in de Reserve Hoofdklasse. Het was vaak behelpen met acht spelers van ons zelf, Luuk Smits, de halve jeugdafdeling en the kidd. In de stand is dit echter niet terug te zien met een keurige 9e plaats. De vooruitzichten na de winterstop zien er dus rooskleurig uit. Wellicht dat OV2 in de winterstop op trainingskamp kan gaan in het pittoreske Esbeek. Blijkt een leuk tentje in de bossen te zitten...

Als captain wil ik vanuit het Portugese Lissabon (nee niet voor contractonderhandelingen met Sporting) graag de trouwe supporters bedanken voor hun steun in zowel uit- als thuiswedstrijden, medespelers voor de goede sfeer en de staf omdat zij in weer en wind voor ons klaar staan. Graag zien we jullie na de winterstop weer terug in grote getalen! Voor nu, fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling!
 

Verslagen

Terug naar boven