Heeze en Oirschot houden elkaar in evenwicht

RKSV Heeze 2
Oirschot Vooruit 2
08-12-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na de belangrijke en mooie overwinning vorige week op ’t Zand (2-0) stond vandaag de wedstrijd tegen RKSV Heeze op het programma. Een wedstrijd waar al lang naar werd uitgekeken. Niet omdat we zo graag tegen de mannen uit Heeze spelen, maar omdat er feestelijke activiteiten stonden gepland na de wedstrijd. Met de spelersbus van OV 1 werden we vervoerd naar Heeze en met een goed gevulde taxi weer terug naar huis.

Opstelling: Timo – Sam Daan Teun Jordi – Harm Stijn Lars – Willem Sjoerd Pierre

Op een bijzonder drassig veld werd er klokslag 11:30 afgetrapt op sportpark Het Lambrek te Heeze. OV 2 begon redelijk aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Heeze, dat vooral uit veteranen bestond, had geen grip op de snelheid van OV waardoor er enkele goede aanvallen tussen zaten. Na ongeveer een half uur gespeeld te hebben, werd de brilstand van het krakkemikkige scorebord gehaald. Willem Witlox verschalkte de keeper van Heeze op prachtige wijze. Hij controleerde een hoge bal, draaide weg bij zijn tegenstander (denk aan de draaicirkel van een DAF) en legde de bal met zijn chocoladebeen over de keeper in de kruising, 0-1. Luttele minuten later stoomde de uitstekend spelende Teun ‘Biggel’ van U-19 op vanuit de achterhoede en werd hij omver geveegd door de keeper van Heeze. Waar iedereen aan een penalty dacht, bleek de scheids de situatie toch anders te interpreteren en werd het een ingooi. Verder gebeurde er de eerste helft niet veel spectaculairs meer. Ruststand 0-1 voor Oirschot-Vooruit.

De 2e helft begon met één nieuw gezicht aan de aftrap. Willem Witlox was in de kleedkamer aan het nagenieten van zijn goal en werd vervangen door U-19 speler Sil Hesselberth. Na rust begon Heeze 2 wat aan te dringen maar konden zij niet echt gevaarlijk worden. Tot het moment dat er corners door de verdedigers van Oirschot werden weggeven. Een wapenfeit waar de Heezenaren duidelijk op getraind hadden. “Adje Snoeijen” ontfermde zich hierover en met zijn puike trap (zowel links- als rechtsbenig) zorgde dit voor hachelijke momenten in de 16 van OV. Uiteindelijk viel na ongeveer 60 minuten gespeeld te hebben de 1-1 binnen via een corner. Niet veel later viel ook de 2-1 uit een corner binnen en keek Oirschot-Vooruit voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aan. De technische staf vond dat er wat moest veranderen, dus werden er enkele verse krachten ingebracht (uit: Harm en Pierre - in: Bram en Serge). Dit resulteerde zo’n 10 minuten voor tijd in de verdiende gelijkmaker. Het was de laatste weken uitstekend spelende Sjoerd van Brunschot die de gelijkmaker op zijn naam schreef. In het restant van de wedstrijd veranderde niets meer aan de score. Oirschot kroop nog wel door het oog van de naald toen de spits van Heeze meerdere mogelijkheden kreeg om 3-2 binnen te schieten. Echter pareerde Timo van de Loo deze ballen op prachtige wijze. 5 minuten voor tijd werd Sjoerd van Brunschot nog gewisseld voor U-19 speler Niek van de Loo.

Na 90 minuten spelen was 2-2 een terechte uitslag. Echter werden niet veel later in de kantine van Heeze de eerste overwinningen van de middag binnen gehaald. Het supertrio Harm, Sjoerd en Serge wonnen gemakkelijk van Heeze 2 met een potje bierpong en daar was de toon voor de middag mee gezet. De mannen van OV voelden zich namelijk als een vis in het water in de kantine van Heeze. Gastvrouw Yvonne had haar handen vol om de mannen te voorzien van bier en shotjes en op het einde van de avond stonden er meer spelers van OV achter de bar dan personeel. Met de gewonnen spelletjes, gekregen mutsen en de nodige alcoholische versnaperingen was het een geslaagd feestje. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op de planning tegen Geldrop 2. Om 11u wordt er afgetrapt op sportpark Jumbo moorland.
 

Verslagen

Terug naar boven