Oirschot Vooruit 2 knokt zich aan de hand van Stefan “de Kid” knap naar een punt op bezoek bij Nuenen 2

RKSV Nuenen 2
Oirschot Vooruit 2
13-10-2019
3 - 3

Scheidsrechter:   G.G.A.J. (Gijs) de Kort
Na de 0-4 nederlaag bij Sarto werd de afgelopen twee weken knap gewonnen van ODC en EFC. Afgelopen zondag stond de lastige uit wedstrijd tegen het gevreesde Nuenen 2 op het programma. Door de aanhoudende personele problemen binnen de groen-witte selectie werd OV2 ook vandaag weer geholpen door jongens uit de jeugd en lagere seniorenelftallen. Eén daarvan was een special guest, namelijk niemand minder dan onze Stefan “de Kid” der Kinderen.

De mannen van trainer Hank van Nunen, wiens achternaam niet verward mag worden met de naam van de tegenstander van vandaag, begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd om op die manier een beter beeld te krijgen van de kracht en zwaktes van de thuisspelende partij. Al snel bleek dat de beste spelers van Nuenen hun aanvallers waren en dat de mindere goden (centraal) achterin speelden. Dit leverde een redelijk open eerste helft op met voldoende ruimte om te voetballen aan beide kanten. Het was de thuisploeg die als eerste tot scoren kwam. Na knullig balverlies werd een aanvaller van Nuenen met een splijtende pass vrij voor keeper Timo van de Loo gezet. Hij wist wel raad met deze buitenkans en faalde niet: 1-0. Kort daarna besloot aanvoerder Daan van Nunen, wiens achternaam wederom niet verward mag worden met de naam van de tegenstander, vanuit het achterveld op te stomen. Hij combineerde een aantal keren knap met een medespeler, maar helaas eindigde zijn doelpoging uiteindelijk op de lat. Waar het OV2 aan de ene kant ontbrak aan wat geluk was het direct bij de eerstvolgende aanval aan de andere kant wel raak: 2-0. Dit doelpunt leek tot wat overmoedigheid te leiden bij de thuisploeg, want niet veel later treuzelde de centrale verdediger van Nuenen dusdanig lang met het wegspelen van de bal dat Willem Witlox simpel over kon nemen en de bal rechts onder in de hoek kon prikken: 2-1. Dit doelpunt leek voor de ommekeer te gaan zorgen en heel Oirschot geloofde weer dat er vanmiddag wat te halen viel. Het was daarom ook een enorme domper voor de Oirschotse formatie dat Nuenen bij de eerstvolgende corner de marge weer naar een verschil van 2 tilde: 3-1, tevens de ruststand.

Ondanks de ruime achterstand hadden de mannen van OV2 niet het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld was en er werd daarom vol goede moed begonnen aan de tweede helft. Dit leidde direct tot meer dreiging en een kans voor Serge Vingerhoeds, die als speler van de A1 een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde. Helaas ging zijn schot over het doel. Halverwege de tweede helft vond Oirschot Vooruit dan toch de aansluiting: een schot op doel werd door de aanvoerder van Nuenen met de arm van de lijn gehaald en gaf daarmee de scheidsrechter geen andere keuze dan het toekennen van een strafschop. Tot grote verbazing van veel groen-witten werd daarnaast niet de gebruikelijke rode kaart, maar slechts een gele kaart tevoorschijn getoverd. De penalty van Stijn Koolen werd in eerste instantie gekeerd door de doelman, maar in de rebound schoot hij toch nog knap via de onderkant van de lat raak: 3-2. Oirschot Vooruit rook bloed en ging strijdlustig op zoek naar de gelijkmaker zonder achterin zelf kansen weg te geven (chapeau verdedigers). Een kwartier voor tijd gebeurde uiteindelijk datgene waar de 17 meegereisde Oirschotse supporters voor naar Nuenen waren gekomen. Trainer Hank van Nunen zette alles op alles en bracht fenomeen Stefan “de Kid” der Kinderen binnen de lijnen, die daarmee zijn langverwachte debuut in de reserve hoofdklasse maakte. Achteraf verklaarde de tegenstander dat het door het warme weer kwam, maar de vele Nuenense knikkende knietjes waren natuurlijk het gevolg van het inbrengen van deze imposante dijk. Aan de hand van “de Kid” kon een logische gelijkmaker niet lang uitblijven. Uiteindelijk gebeurde het in blessuretijd: een perfect afgemeten lange bal van Jordi Raaijmakers kwam bij Stijn Koolen terecht, die koeltjes (koeler dan bij zijn penalty) de doelman van Nuenen passeerde en keurig afrondde: 3-3 eindstand.

Op basis van strijdlust en een vleugje “de Kid” werd een knap en verdiend punt gepakt op bezoek bij Nuenen. Onze trainers benadrukken wekelijks dat we van iedereen kunnen winnen zolang we als een hecht collectief en met veel strijd opereren. Ondanks dat het vandaag niet de volle 3 punten opleverde voelde de late gelijkmaker als een overwinning en werd maar weer eens bevestigd dat onze trainers gelijk hebben. Volgende week staat de derby tegen Wilhelmina Boys 2 op het programma op sportpark Jumbo Moorland. Er wordt om 11 uur afgetrapt.
 

Verslagen

Terug naar boven