OIRSCHOT VOORUIT 2 PROMOVEERT NAAR DE RESERVE HOOFDKLASSE!

www.oirschot-vooruit.nl
Oirschot Vooruit 2
ODC 2
10-06-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   L.R.M. (Lennart) Geertsen
De finalewedstrijd om promotie naar de reserve Hoofdklasse is maandag een prooi geworden voor Oirschot Vooruit 2. De groen-witten promoveren daardoor voor de derde keer in vier jaar tijd, dit deden zij door ODC 2 in een spannende finale met 1-0 te verslaan. Het duel werd een kwartier voor tijd beslist door uitgerekend B-junior Jip Stam. Het aanstormend talent liet zich samen met Koen Versteden de laatste weken al vaker gelden, maar maakte nu de winnende en werd zo de held.

De eerste helft op Sportpark ’t Horstje in Spoordonk was er één met twee gezichten. ODC toonde van meet af aan lef, durf en aanvalszin en noteerde een paar prima kansen. De verdedigende linie van Oirschot Vooruit moest er in de eerste vijfentwintig minuten meermaals aan te pas komen: Jordi Raaijmakers kon met een uiterste krachtinspanning de spits van de bezoekers nog net het scoren beletten door hem tot een handsbal te dwingen en Rick Meeuwis mocht veelvuldig de lucht in tegen zijn directe tegenstander. De groen-witte verdedigingslinie stond echter, net als in de laatste weken, vandaag weer als een blok.

Na die kansen voor de Tricolores uit Boxtel was het de beurt aan Oirschot Vooruit 2 om het heft beetje bij beetje in handen te nemen. Daarbij speelde Jip Stam een hoofdrol, echter werd hij hierbij nog niet trefzeker. De linksbuiten kreeg een goede mogelijkheid te scoren: na een snelle omschakeling werd hij diepgestuurd en probeerde het maar eens van afstand. De Boxtelse doelman wist echter de bal uit zijn doel te ranselen. Even later was het diezelfde Stam die druk zette op een verdediger van ODC en hij wist daarmee de bal op de achterlijn te veroveren. De voorzet kon echter niet de juiste mensen bereiken. Vijf minuten voor rust mikte de afzwaaiende Bil van den Akker bij een plotselinge kans te hoog en trof daarbij het vangnet. Ruststand derhalve 0-0.

Oirschot Vooruit 2 vond in het slot van de eerste helft dus steeds beter zijn ritme en zette dat aan het begin van de tweede helft door. Het was steeds vaker de beurt aan ODC 2 om achteruit te lopen. Het grootste gevaar kwam echter voort uit corners waarbij de Oirschottenaren veelvuldig hun aanvallende duel wonnen. Tot doelpunten leidde dit gevaar echter niet. Met het inbrengen van achtereenvolgens Paul Stamps, Pierre van de Berkmortel en Koen Versteden probeerde scheidend trainer Johan van Griensven het over een andere boeg te gooien. En met succes. Evenals tegen WSC 2 zorgde de frisse spelers voor nieuwe impulsen op het veld en lukt het steeds vaker om er voetballend onderuit te komen. De snelheid van buitenspelers Pierre van den Berkmortel en Jip Stam in combinatie met de creativiteit van Stijn Koolen en Koen Versteden vanuit de as van het veld dwong ODC 2 steeds vaker tot wanhoop. Incidentele tegenstoten werden op hun beurt vakkundig verijdeld door het defensieve blok wat vandaag gevormd werd door Jordi Raaijmakers, Daan van Nunen, Rick Meeuwis en Mathijs van de Ven. Dat in combinatie met de stofzuigers Harm van Heerebeek en Pim Meeuwis maakte dat Oirschot Vooruit 2 vandaag een onneembare vesting zou zijn.

Een doelpuntloos gelijkspel was vandaag tekenend geweest voor de wijze waarop de wedstrijd zich ontwikkelde. Jip Stam bepaalde echter anders en groeide uit tot de grote held van Oirschot. Na een ingooi op links stelde Pierre van den Berkmortel met een subtiel overstapje Mathijs van de Ven in staat om de bal voor het doel te geven. Daarbij bereikte hij de tevens afzwaaiende Paul Stamps die de bal op zijn beurt vakkundig wist te controleren en met veel gevoel in het hart van de doelmond wist te brengen. Jip Stam timede perfect en knikte de bal vervolgens op weergaloze wijze in de rechterhoek en liet de doelman volledig kansloos: 1-0. De ontlading was groot bij alles en iedereen die de groen-witten een warm hart toedragen. Was restte was een kwartier overleven, waarbij ten koste van alles de overwinning uit het vuur gesleept moest worden. Nadat Oirschot Vooruit 2 zelf onnauwkeurig bleef om de ruimte te benutten die ODC 2 steeds meer weggaf, beleefde alles en iedereen op het sportpark nog een intens spannende laatste minuut. Na een overtreding op het middenveld mochten de bezoekers nog een laatste poging doen om voor het verstrijken van de tijd een gelijkmaker op het scorebord te noteren. De bal werd recht in de doelmond gepompt en viel na het verlengen met het hoofd plots voor de voeten van twee spelers van ODC. Doordat zij elkaar hinderden en doelman Timo van de Loo heldhaftig ingreep was het eerste gevaar geweken, wederom viel de bal echter voor de voeten van een van de Tricolores. Met alle energie die de Oirschottenaren nog hadden, werden nog twee pogingen verijdeld in het strafschopgebied waarna de bal tot opluchting van iedereen weggewerkt kon worden. De scheidsrechter vond het daarmee goed geweest en floot direct voor het einde. Na jaren van succes zet Oirschot Vooruit 2 zo hun ultieme stempel van succes door te promoveren naar het allerhoogste niveau wat mogelijk is voor reserveteams: de reserve Hoofdklasse. Tevens een unicum in de historie van v.v. Oirschot Vooruit.

Na een weergaloze seizoenshelft met slechts vijf verliespunten, de tegenvallende resultaten daarna heeft Oirschot Vooruit 2 op het juiste moment de goede spirit weten te vinden en heeft het aangetoond om klaar te zijn voor de reserve Hoofdklasse. Als aanvoerder van dit geweldige collectief wil ik alles en iedereen bedanken die ons gedurende dit seizoen op welke manier dan ook heeft gesteund. Spelers, staf, de vele gastspelers, trouwe supporters, bestuur, sponsors en iedereen die Oirschot Vooruit een warm hart toedraagt: BEDANKT EN GRAAG TOT VOLGEND SEIZOEN!!!

_______________________________________________________
Voor vier leden uit het huidige team geldt de promotie echter als laatste wapenfeit binnen de selectie van Oirschot Vooruit. Voor ieder een ander verhaal, maar een ultieme bekroning op alles wat zij hebben betekent voor OV 2.

Johan van Griensven: De titel –Meest succesvolle trainer van Oirschot Vooruit 2- zal hem nooit meer ontnomen worden. Met drie promoties in vier jaar tijd (3e klasse -> hoofdklasse) mag hij zich met trots zo noemen. Johan wist in de vier seizoenen dat hij voor de groep stond er een collectief te maken waarbij hij ook de nummers 15, 16 en 17 niet uit het oog verloor. Door samen successen te vieren en een hecht collectief te bouwen heeft hij de groep gevormd zoals die nu staat. Johan, namens de selectie bedankt voor deze vier onvergetelijke successeizoenen en succes met alles wat je in de toekomst gaat doen!

Paul Stamps: De meest veelzijdige speler van iedereen in het team. Een optimist. Een energieke gast met een hart van goud. Paul is een gast die je nodig hebt als team, niet alleen binnen het veld maar nog meer daarbuiten. Hij pakt mensen beet als het even nodig is en geeft ze een duw in de rug als ze stilvallen. Paul we gaan je ontzettend missen binnen het team en de wijze waarop jij je stempel hebt gedrukt in de laatste jaren kan met woorden niet omschreven worden. Bedankt voor alle jaren in de selectie van OV en gelukkig dat je behouden blijft voor de club!

Bil van den Akker: De man die Jackie Groenen ooit een panna gaf. Stormachtig binnengekomen in de selectie en daarna de stap terug gemaakt richting OV 2. Op meerde manieren heb je jezelf in AL die seizoenen laten gelden. Niet alleen als speler, maar ook op tactisch gebied heb jij je steentje bijdragen aan alle successen van de laatste jaren. Je was de kameleon die nodig was als er krapte was. Kenmerkend is dan ook hoe je de laatste wedstrijden uit het niets als rechtsbuiten opdraafde en dit met verve invulde. Bil bedankt voor je altijd positieve houding in de selectie en succes volgend jaar als trainer/speler van OV3!

Kay Laenen: Na de held van Oirschot te zijn geworden kwam je terug naar OV 2 om jezelf opnieuw te laten zien. Het plezier in het spelletje terug te vinden en samen met maten te doen wat je het liefste doet: voetballen, voetballen, voetballen. Met je specifieke kwaliteiten heb je een grote impuls gegeven aan het team, de knieblessure die je halverwege het seizoen opnieuw opliep kwam dan ook hard binnen. De moeilijke beslissing om te stoppen met voetbal verdient veel respect, weet dat je altijd welkom blijft en bedankt voor je aandeel in de successen!


 

Verslagen

Terug naar boven