Oirschot Vooruit 2 - WSC 2

Oirschot Vooruit 2
WSC 2
02-06-2019
4 - 2

Scheidsrechter:   W. (Wietse) Thobokholt
Afgelopen zondag stond voor Oirschot Vooruit 2 de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse tegen WSC 2 op het programma. Omdat het eigen sportpark momenteel een nieuwe make-over ondergaat, werd uitgeweken naar sportpark ’t Horstje van Spoordonkse boys. Na een paar (worsten)broodjes en een goeie bak leut bij assistent trainer Hans Raaijmakers werd per fiets koers gezet naar onze buurtgenoten. Prettige bijkomstigheid was dat de normaal in grote getale aanwezige hysterische Spoordonkse huismoeders deze keer lekker thuis gebleven waren. Om 12 uur werd onder tropische omstandigheden afgetrapt.

In de eerste helft gebeurde er vrij weinig. WSC had het meeste van de bal, maar creëerde nauwelijks gevaar door het hechte collectief van de groen-witten. Aan de andere kant kon Oirschot Vooruit zelf ook niet voor veel gevaar zorgen op de momenten dat het de bal veroverd had, met name doordat veelvuldig gekozen werd voor lange ballen. Één keer kwam de thuisploeg goed weg toen de bal binnen het zestienmetergebied voor de neus van een WSC aanvaller terecht kwam. Helaas voor hem en gelukkig voor ons eindigde zijn inzet naast het doel. De ruststand was hiermee 0-0.

Na rust begon Oirschot Vooruit sterk, wat direct resulteerde in een aantal corners. Echter was het WSC dat in de tegenstoot van één van deze corners profiteerde van het zeer theatraal naar de grond gaan van rechtsback Jordi Raaijmakers: 0-1. Dit was het signaal voor OV om meer druk naar voren uit te gaan oefenen. Dit, in combinatie met de wegebbende energie bij de tegenstander (hun gemiddelde leeftijd was 15 jaar hoger dan die van ons), resulteerde in een stevig veldoverwicht. Na een goede actie werd Jip Stam onreglementair binnen het zestienmetergebied ten val gebracht en leek de gelijkmaker vanaf elf meter in de maak. Helaas werd de inzet van Stijn Koolen gekeerd door de doelman van WSC. Vervolgens kwamen er verschillende enorme kansen voor Oirschot Vooruit, maar onder anderen Mathijs van de Ven en Willem Witlox hadden geen geluk in de afronding. Uiteindelijk viel de gelijkmaker alsnog. De zoveelste getrapte corner van Stijn Koolen werd bij de eerste paal verlengd en kon door invaller Koen Versteden (van d’n ouwe Versteden) tegen de touwen gekopt worden. Oirschot Vooruit had de wedstrijd zelfs binnen 90 minuten nog kunnen beslissen, maar na een uitstekende actie van Pierre van den Berkmortel (inmiddels ook ingevallen) ging het schot van Willem Witlox rakelings naast. Hiermee waren beide ploegen na 90 minuten nog in evenwicht en moest er verlengd worden.

In de eerste helft van de verlenging bleek de tank van de meeste spelers van WSC aardig leeg. Het ging voor hen van kwaad tot erger toen een middenvelder met al geel op zak op grove wijze Koen Versteden neerhaalde en met zijn tweede gele en dus rode kaart kon inrukken. Daarna leek de wedstrijd binnen een tijdsbestek van een paar minuten beslist te worden. Jip Stam scoorde twee keer op aangeven van Koen Versteden: 3-1. Er leek vervolgens geen vuiltje meer aan de lucht voor Oirschot Vooruit. Toch werd het vlak voor het einde van het eerste deel van de verlenging weer spannend: de thuisploeg liet een aantal dotten van kansen onbenut en WSC schoot uit het niets de 3-2 binnen. In de tweede helft van de verlenging kwamen de groen-witten echter niet meer in grote problemen en maakte Willem Witlox op aangeven van Pierre van den Berkmortel aan alle oranje-zwarte illusies een einde.

Door deze knappe overwinning is Oirschot Vooruit door naar de halve finale van de nacompetitie, die op tweede pinksterdag (maandag 10-06) hervat zal worden tegen ODC 2 uit Boxtel. Ook de wedstrijd tegen deze bekende tegenstander zal vanaf 12:00 uur plaatsvinden op sportpark ’t Horstje te Spoordonk. Gas erop boys!
 

Verslagen

Terug naar boven