OV 2 2-2 Haarsteeg 2

Oirschot Vooruit 2
Haarsteeg 2
26-05-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   T.A.M. (Theo) Kezer
Afgelopen zondag stond speelronde 26 op het programma. Een ronde waarin bekend zou worden wie zich tot kampioen zou kronen in de Reserve 1ste klasse – B. Voor aanvang speelronde kwamen nog twee ploegen in aanmerking voor de titel. Met Haarsteeg 2 op pole position (gelijk of winst zou genoeg zijn tegen OV 2) en gevolgd door RKVVO 3 kon het nog wel eens een spannend slot van de competitie worden. OV 2 was er immers alles aan gelegen om volle bak de wedstrijd tegen Haarsteeg 2 in te gaan. Enerzijds omdat in de heenwedstrijd tegen een 1-0 verlies was aangelopen, anderzijds om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan.

Dan richting de wedstrijd. Trainer Johan van Griensven toverde een opvallende voorhoede uit de hoge hoed. Met Willem Witlox en Bil van den Akker op de flanken waarbij good old Paul Stamps nog eens vanuit de spitspositie mocht starten. Zowel Bil als Paul kregen op deze wijze het afscheid voor thuispubliek wat zij meer dan hebben verdiend met hun jarenlange inzet in de selectie en de kenmerkende positieve houding van beide heren. Vanaf de aftrap bleek snel dat het vandaag wel eens een pittige pot kon worden. De gastheren van Haarsteeg 2 waren gebrand op een punt en dat moest ten koste van alles binnen gehaald worden. De eerste helft werd dan ook getekend door kopduels, lange ballen, intercepties etc. Het was op het randje, maar de scheidsrechter vond het jammer genoeg voor de wedstrijd vaak net eroverheen. Ondertussen werd op Sportpark Jumbo Moorland echter een leuke pot op de mat gebracht door beide partijen. Oirschot speelde haar spel terwijl Haarsteeg zich terugtrok en vanuit de lange bal het vijandelijk doel van Timo probeerde te bereiken. Al redelijk vroeg in de eerste helft betaalde het harde werken zich ook uit in een voorsprong van de groen-witten. Na een heerlijke actie van Bil van den Akker die op Cruyffiaanse zijn tegenstander op de achterlijn het bos in stuurde, hield hij het overzicht. Hij bracht daarbij de bal voor het doel en daar stond Paul Stamps klaar om zijn kunstje nog een laatste keer te doen. Hij controleerde de bal om hem vervolgens vakkundig het doel in te werken: 1-0. Een mooi moment voor de afzwaaide tandem Paul – Bil die hierdoor nog even extra in de spotlight kwamen te staan. Een kwartier later volgde een overtreding op randje zestien van het Oirschotse doelgebied. Helaas was het schot onder in de hoek net iets te machtig voor doelman Timo van de Loo: 1-1. Opmerkelijk feit was dat het schot ook direct het einde inluidde voor de linksback van Haarsteeg. Hij raakte geblesseerd na het nemen van de vrije trap. Wat volgde was een relatief goed restant van de eerste helft waarbij met name Willem Witlox vanaf links positief opviel. Terwijl hij de laatste weken toch wat worstelde in de spitspositie zorgde hij vandaag meerdere malen voor wat mooie acties en voorzetten vanaf de flanken. Het leidde echter niet meer tot doelpunten, ruststand derhalve 1-1.

De tweede helft borduurde voort op het spelbeeld uit de eerste 45 minuten. OV 2 had het betere van het spel terwijl de mannen van Haarsteeg het liefst de bal zo snel mogelijk naar voren wilde schieten. Tot echte kansen leidde dit de gehele wedstrijd eigenlijk niet, maar na de succesvolle vrije trap lukte het ze om ook in het tweede bedrijf als een duveltje uit een doosje toe te slaan. Een hoge voorzet werd richting Oirschot doel gekopt en tot ontsteltenis van ongeveer iedereen viel de bal net onder de lat binnen: 1-2. De ontlading bij Haarsteeg was dan ook groot. Maar even later bleek dat ze misschien nog wat te vroeg juichten. Na een enorme rush van Daan van Nunen vanuit het centrum van de defensie tot aan de rand van het doelgebied van de bezoekers werd hij uiteindelijk onreglementair ten val gebracht. Wat volgde was een piekfijne vrije trap van Stijn Koolen naast de muur af in het zijnet: 2-2. Daarna volgde de publiekswissels voor Paul Stamps en Bil van den Akker. Deze werden op hun beurt ingewisseld voor wat jeugdige talenten in de naam van Jip Stam en Koen Versteden. Ook Daan van Nunen werd nog naar de kant gehaald voor Lars Versteden. Alle drie vielen vervolgens ook verdienstelijk in. Oirschot zette tegelijkertijd nog een keer aan om het derde doelpunt te vinden, maar slaagde hierin uiteindelijk niet meer. Jip Stam liet de supportersschare van Haarsteeg echter nog een keer beven door in de slotminuut door te stomen over links. Dat leidde nog tot een allerlaatste corner. De scheidsrechter vond het hierna mooi geweest en floot af waardoor Haarsteeg 2 zich tot kampioen van Reserve 1ste klasse – B kroonde. Gefeliciteerd mannen!

Voor Oirschot Vooruit 2 zit het seizoen er nog niet op. Aanstaande zondag treden zij in de eerste ronde van de nacompetitie om 12:00u aan tegen WSC 2 uit Waalwijk. Gezien de teamspirit van zondag genoeg reden om vol vertrouwen aan de nacompetitie te beginnen.

Supporters let op! Door sloop- en bouwwerkzaamheden op Sportpark Jumbo Moorland zal de wedstrijd van aanstaande zondag gespeeld worden bij onze buren van Spoordonkse Boys. We zien jullie daar graag terug.
 

Verslagen

Terug naar boven