Valkenswaard 2 - Oirschot Vooruit 2

SV Valkenswaard 2
Oirschot Vooruit 2
19-05-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   K.D. (Kylian) Walthuis
Na teleurstellende resultaten tegen Helvoirt (0-0) en JEKA (2-3) had Oirschot Vooruit 2 de titelkansen niet meer in eigen hand. Toch was er nog de hoop en overtuiging dat er in de laatste twee speelronden nog van alles mogelijk was, maar dan moest zelf nog wel twee keer gewonnen worden, te beginnen afgelopen zondag uit bij Valkenswaard.

Het was vooral de thuisploeg die voortvarend aan de wedstrijd begon en veelvuldig via de flanken de aanval zocht. Oirschot Vooruit wist zich geen raad met de 4-4-2 formatie van de tegenstander en werd bij vlagen overlopen. Ondanks een aantal aardige mogelijkheden wist Valkenswaard geen doelpunt te maken, maar aan de andere kant van het veld werd daar nauwelijks iets tegenover gesteld. Uiteindelijk werd het toch 1-0 voor de thuisploeg, nadat een gevaarlijk ingedraaide vrije trap op zeer ongelukkige wijze door Rick Meeuwis in eigen doel werd gewerkt. De ruststand was hiermee 1-0.

Na rust kwam Oirschot Vooruit een stuk agressiever uit de startblokken. B1-speler Jip Stam werd in het veld gebracht en met zijn opportunistische spel en gedrevenheid was er direct wat meer dreiging voor het Valkenswaardse doel. Het was daarom een enorme domper toen de eerste beste kans aan de andere kant direct de 2-0 betekende. Na een dekkingsfout kwam een aanvaller vrij voor doelman Timo van de Loo en lobde de bal beheerst over hem heen in het lege doel. Oirschot Vooruit gaf de moed niet op en ging door waarmee het de tweede helft gestart was. Dit was ook te merken aan het spel van Valkenswaard, wat er voetballend steeds minder uit kwam en steeds vaker voor de lange bal koos. Daan Hagemeijer zorgde na 70 minuten voor de aansluitingstreffer: na een mooie lange bal van Harm van Heerebeek zag hij zijn schot in eerste instantie nog op de paal belanden, maar vervolgens was hij er als de kippen bij om de rebound en tevens de 2-1 binnen te tikken. Voor het restant van de wedstrijd haalde trainer Johan van Griensven een verdediger naar de kant en bracht hij middenvelder Bil van den Akker binnen de lijnen, die weer hersteld is van een blessure aan de rib. Oirschot Vooruit drong nog aan en creëerde een aantal hele aardige kansen. Helaas ontbrak het in de eind pass van een aanval of bij de afwerking aan wat geluk en ging ook deze wedstrijd voor de groen-witten verloren.

Op basis van de tweede helft had Oirschot Vooruit misschien wel een punt verdiend. Helaas zijn de titelkansen door deze nederlaag gereduceerd tot 0% en kan de ploeg zich gaan richten op de nacompetitie om via deze weg mogelijk alsnog promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Voordat dit zover is wordt volgende week tegen nummer 1 Haarsteeg de reguliere competitie afgesloten. Zij strijden samen met RKVVO om het kampioenschap, maar zullen dit komende zondag zeker niet cadeau krijgen op sportpark Jumbo Moorland.
 

Verslagen

Terug naar boven