OV 2 2-3 JEKA 2

Oirschot Vooruit 2
JEKA 2
12-05-2019
2 - 3

Scheidsrechter:   M.A.J. (Mari) van der Heijden
Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen JEKA 2 uit Bavel op het programma. Een wedstrijd die in Bavel nog met 1-5 in het voordeel van de Oirschottenaren werd beslist. Vandaag zou het echter anders lopen..

Iets na twaalven werd op Sportpark Jumbo Moorland afgetrapt voor de wedstrijd die als ‘eerste van drie finales’ gezien kon worden. Na wat puntverlies in de laatste periode was immers alles nog in eigen hand voor OV 2 richting het slot van de competitie. De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg. Met een voorhoede gevormd door Daan Hagemeier, Rens van Gaal (door afwezigheid van Willem Witlox) en Pierre van de Berkmortel stichtte het al direct wat gevaar. Het was dan ook een geweldige start toen in de 7e minuut Daan Hagemeier al de 1-0 voorsprong op het bord zette. Daarna brak echter een fase van 30 minuten aan waarin het voor OV 2 op meerdere vlakken tegenzat. Na ongeveer 20 minuten werd immers de gelijke stand alweer op het scorebord gebracht door de bezoekers uit Bavel. Een gevaarlijke corner belandde bij de tweede paal en werd daar van dichtbij in het Oirschotse doel gewerkt: 1-1. Vervolgens liep de ploeg van Johan van Griensven in een tijdsbestek van een kleine 10 minuten tegen twee blessuregevallen aan. Eerst was het Pierre van de Berkmortel die na 30 minuten geblesseerd het veld moest verlaten. Dat leverde de rentree van Pim Meeuwis op. Weer vijf minuten later was het de beurt aan Rens van Gaal die de strijd moest staken door een pijnlijk hak. Voor hem kwam JO17-1 talent Jip Stam in de plaats. Intussen was JEKA 2 met tien man komen te staan doordat Daan Hagemeier in een tijdsbestek van luttele minuten tweemaal door dezelfde speler onreglementair werd tegengehouden. Wat volgde was tweemaal geel en dus rood. OV 2 benutte dit veldoverwicht nog net voor het rustsignaal in haar voordeel. Na een goede actie van Daan Hagemeier op rechts hield hij het overzicht en bediende hij Stijn Koolen met een splijtende pass door de defensie. Stijn controleerde de bal, kapte een paar keer om vervolgens de bal fenomenaal in de linkerbovenhoek af te drukken: 2-1. Dat werd enkele seconden later ook de ruststand.

Of het aan de thee heeft gelegen zullen we nooit weten, maar na rust was van het getoonde spel in de eerste helft weinig meer over. Duels werden verloren en de veldbezetting liet bij grote vlagen ook te wensen over. Daar waar je zou verwachten dat OV 2 het veldoverwicht met een man meer in haar voordeel zou kunnen benutten, was het eerder JEKA 2 die de lakens op het veld uitdeelde. In de zestigste minuut volgde een lange bal van Bavelse voet achter de verdediging van OV 2. Deze werd opgepikt door een diepgaande middenvelder en vakkundig over doelman Timo van de Loo gelepeld: 2-2. Nog steeds niets aan de hand voor de mannen van Van Griensven, maar ook vandaag lukte het weer niet om de mogelijkheden die gecreëerd werden om te zetten in doelpunten. En zoals men zo vaak ziet in het voetbal valt de bal dan aan de andere kant.. Met nog ongeveer tien minuten op de klok volgde een stuiterende terugspeelbal op de Oirschotse doelman. Het lukte hem niet om de bal te controleren waarna de spits van JEKA 2 er als de kippen bij was om hiervan de profiteren: 2-3. Dit tegendoelpunt kwam als een ware mokerslag voor de groen-witten. Daarna werd nog wanhopig gezocht naar de gelijkmaker, maar zonder doeltreffend succes. Even daarna floot de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd en bleven de mannen van OV 2 teleurgesteld achter met nul punten.

Wat rest zijn nog twee wedstrijden. Eerst uit naar SV Valkenswaard 2 om vervolgens thuis af te sluiten tegen Haarsteeg 2. Twee wedstrijden waarin het onderste uit de kan gehaald moet worden om aan het eind van de rit te kijken wat het op de ranglijst oplevert. Kop op met z’n allen, strijden voor wat het waard is en desnoods via de nacompetitie alsnog laten zien wat we als ploeg in huis hebben.

Wordt vervolgd.
 

Verslagen

Terug naar boven