Helvoirt 2 - Oirschot Vooruit 2

Helvoirt 2
Oirschot Vooruit 2
05-05-2019
0 - 0

Scheidsrechter:   A. (Adrianus) van Doesburg
Afgelopen zondag stond voor Oirschot Vooruit 2 de uitwedstrijd tegen Helvoirt 2 op het programma. Dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen de huidige nummer 4 van de ranglijst was op voorhand al duidelijk. Vanwege de aanhoudende blessures deed trainer Johan van Griensven ook vandaag een beroep op diverse spelers uit de jeugd.

Oirschot Vooruit startte goed en ontregelde de opbouw van de thuisploeg door op het middenveld fel en scherp te verdedigen. Dit leidde na een paar minuten al tot een enorme kans voor Gijs Sebregts, die zijn poging helaas over het doel zag gaan. Daarna zette rechtsbuiten Daan Hagemeijer goed door en kreeg Willem Witlox de punt van zijn voet tegen de door Hagemeijer laag voor het doel geschoven bal. Helaas ontbrak het hem aan geluk en rolde de bal tegen de uitstekende keepende doelman aan in plaats van in het doel. Aan de andere kant probeerde Helvoirt het wel, maar het defensieve blok Raaijmakers, van Nunen, Meeuwis, van de Ven, met daarvoor van Heerebeek, stond als een huis. Vlak voor rust had Oirschot Vooruit zichzelf kunnen belonen en kreeg Willem Witlox een niet te missen kans. Hij werd door een lange bal van Mathijs van de Ven vrij voor de keeper gezet, maar aarzelde te lang en hield uiteindelijk niet meer dan een corner over. Ruststand 0-0.

Na rust kwam met Rens van Gaal vers bloed in het veld en dit leidde direct voor gevaar. Na een knappe solo belandde de bal helaas voor hem en alle andere groen-witten voorlangs het doel langs de verkeerde kant van de paal. In de 20 minuten die volgden werd Helvoirt vervolgens compleet weggespeeld door de bezoekers uit Oirschot. Pogingen van Paul Stamps (schot) en Gijs Sebregts (kopbal) werden op wonderbaarlijke wijze van de lijn gehaald en ook Mathijs van de Ven kreeg nog een aardige kopkans. Helvoirt stelde hier op een vermeend penalty moment na niets tegenover. In het laatste gedeelte van de wedstrijd leek bij een aantal jongens de tank leeg en nam de dreiging van Oirschotse zijde af. Zodoende eindigde deze wedstrijd met dezelfde stand als waarmee hij begonnen was: 0-0.

Trainer Johan van Griensven en zijn assistent Hans Raaijmakers zullen ongetwijfeld tevreden zijn over het getoonde spel en wil om te winnen. Toch is het voor hen en alle spelers een bittere pil dat we onszelf vergaten te belonen met een aantal doelpunten in deze cruciale fase van de competitie. Desalniettemin zijn de kaarten nog niet geschud en is alles nog in eigen hand. Met nog drie wedstrijden te gaan, beginnend komende zondag om 12 uur thuis tegen JEKA, komt de spannende ontknoping in de eerste klasse in zicht. Wordt vervolgd!
 

Verslagen

Terug naar boven