OV 2 2-1 RKVVO 3

Oirschot Vooruit 2
RKVVO 3
28-04-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   M. (Mo) Bennacer
Afgelopen zondag stond de kraker tegen RKVVO 3 op het programma. Notabene de nummer 3 van de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd in het kader van de naderende ontknoping van dit seizoen. Na een paar weken geleden nog verdiend verloren te hebben in Oers, waren de mannen van Johan van Griensven vandaag gebrand op een goed resultaat. Helaas moest Willem Witlox in de warming up afhaken vandaag, maar met Paul Stamps achter de hand werd dit probleemloos gecompenseerd. Verder mocht good old Joost Kemps vandaag weer eens opdraven in het centrum van de verdediging waardoor Daan van Nunen een linie doorschoof om daar samen met Pim Meeuwis en de weer fitte en getergde Harm van Heerebeek een blok te vormen.

Dan naar de wedstrijd. Iets na twaalven werd in zeer zuurstofrijk klimaat (dat was maandag nog wel anders) afgetrapt voor een wedstrijd die bij velen nog een tijdje zal blijven hangen. Zowel OV 2 als RKVVO 3 tastte in de absolute beginfase nog wat af. OV 2 probeerde er voetballend over de flanken met Pierre van den Berkmortel en Daan Hagemeier uit te komen, terwijl RKVVO 3 de lange bal hanteerde in de hoop dat deze een keer goed zou vallen. Tot echt gevaar leidde dit aan beide kanten echter niet. Na ongeveer een kwartier spelen viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Ondanks de nodige waarschuwingen vooraf sloegen de bezoekers toe uit een ingooi die werd voorgegeven. De voorzet belandde bij de tweede paal waar een aanvaller van RKVVO 3 doelman Timo van de Loo kansloos liet mijn zijn kopbal. Stand derhalve 0-1 voor de bezoekers. Het tegendoelpunt werkte echter als een ware wake-up call voor de Oirschottenaren. De spelers van OV 2 kwamen steeds beter in hun spel en de belangrijke duels werden over het gehele veld steeds vaker gewonnen door de groen-witten. Dit leidde in het tweede deel van de eerste helft dan ook tot een overwicht in balbezit terwijl bij tegenaanvallen de defensieve organisatie als een huis stond. Tot echt gevaar kwam RKVVO 3 dan ook niet meer in dit deel van de wedstrijd. OV 2 kreeg wel wat mogelijkheden via goede aanvallen en een handvol corners maar tot doelpunten leidde dit in de eerste helft niet meer. Een tegenvaller in de eerste helft was het uitvallen van Pim Meeuwis die een charge op zijn achillespees te verduren kreeg. Door Paul Stamps vanuit de spitspositie een linie te laten zaken en Rens van Gaal vanuit de punt te laten spelen lieten de spelers van OV 2 zich echter niet van de wijsmaken. Ondanks het goede spel en het groeiende vertrouwen op en rond het veld werd na 45 minuten de kleedkamer opgezocht met een 0-1 achterstand.

Na rust lukte het OV 2 om met dezelfde vechtlust en energie het spel te hervatten en werd wederom RKVVO 3 stukje bij beetje teruguit geduwd. OV 2 voelde dat er wat te halen was vandaag en dat betaalde zich halverwege de tweede helft dan ook eindelijk uit in de vorm van een doelpunt. Halverwege de speelhelft mocht Harm van Heerebeek aanleggen voor een vrije trap. Met een heerlijk strakke bal voor het doel bracht hij Daan Hagemeier in de gelegenheid om tot scoren te komen. De vreugde was dan ook groot binnen en buiten de lijnen toen hij de gelijkmaker op het scorebord zette: 1-1. OV 2 pakte direct door en bleef voor gevaar zorgen aan Oerse zijde. Aan de andere kant bleef het ook opletten bij de tegenaanvallen van RKVVO 3, maar OV 2 stond als een huis en verijdelde nagenoeg alle ballen voordat het tot echt gevaar kon leiden. De tweede tegenvaller van de wedstrijd was het uitvallen van de sterk spelende Daan van Nunen. Na een hoofd-tegen-hoofd situatie was het niet verantwoord om de wedstrijd voort te zetten. Julian van Loon nam daardoor zijn honneurs waar. Het duurde uiteindelijk tot de 80ste minuut om het sportpark in extase te brengen. Wederom was het man of the match Harm van Heerebeek die een vrije trap op voortreffelijke wijze voor het doel bracht. Deze keer was het Rick Meeuwis die op de juiste plek stond en de bal met zijn buik binnen werkte: 2-1. Het was alweer zijn tweede doelpunt van de week, nadat hij ook al trefzeker was tegen ODC afgelopen maandag. In de laatste 10 minuten probeerde RKVVO 3 met man en macht om de gelijkmaker te maken, maar telkens was het OV 2 dat aan het langste eind trok. Na een minuut of vijf blessuretijd floot de scheidsrechter eindelijk voor het eindsignaal waarna de belangrijke overwinning een feit was.

Volgende week staat alweer de volgende topper op het programma als om 13:00u in en tegen Helvoirt wordt afgetrapt. De strijdlust en teamspirit die afgelopen zondag op de mat werd gelegd door iedereen uit het team geeft genoeg vertrouwen voor de slot van deze spannende competitie. Graag tot zondag!
 

Verslagen

Terug naar boven