ODC2 2-2 Oirschot Vooruit2

ODC 2
Oirschot Vooruit 2
22-04-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   M. (Mario) van Dinter
Na de teleurstellende nederlaag in Veldhoven tegen Rood-Wit was Oirschot Vooruit afgelopen zondag op zoek naar eerherstel. Er stond een op voorhand lastige uitwedstrijd op het programma tegen ODC uit Boxtel. De eerste ontmoeting met deze tegenstander resulteerde in een zwaarbevochten 1-0 overwinning voor de groen-witten. Om half 12 werd in Boxtel afgetrapt op een goed kunstgrasveld onder warme omstandigheden.

Al na één minuut voetballen had Oirschot Vooruit alle recht op een strafschop. Na miscommunicatie tussen de twee centrale verdedigers van ODC achterin werd rechtsbuiten Gijs Sebregts geschept in het zestienmetergebied. Helaas hadden we deze wedstrijd te maken met een scheidsrechter die de ballen niet had om zo vroeg een volledig terechte penalty toe te kennen en werd deze buitenkans op een vroege voorsprong door onze neuzen geboord. Vervolgens was het ODC dat veelvuldig de bal had en een paar keer dreigend was met onder anderen een schot dat net voorlangs het doel van doelman Timo van de Loo rolde. Centrale verdediger Jordi Raaijmakers maakte zijn reputatie als slager ook weer waar met een klassieke zaag in de 15e minuut, met een gele kaart als gevolg. Na een goede aanval over rechts was het de thuisploeg dat op een 1-0 voorsprong kwam. Niet veel later toonden de mannen van trainer Hans Raaijmakers (hij verving hoofdcoach Johan van Griensven ivm Efteling verplichtingen) veerkracht. De bal werd vanaf links strak door middenvelder Stijn Koolen het zestienmetergebied ingebracht, waar spits Willem Witlox op Bergkampiaanse wijze zijn rechter teennagel ertegenaan plaatste. Dit mooie stukje technische vaardigheid zorgde ervoor dat de bal op prachtige wijze over de volledig kansloze doelman in de verre hoek caramboleerde: 1-1. Vervolgens was Oirschot Vooruit een aantal keren erg dicht bij een tweede doelpunt, maar achtereenvolgens Daan Hagemeijer, Willem Witlox en Stijn Koolen misten wat geluk in de afronding. Daarnaast opereerde de vlagger van ODC regelmatig als 5e verdediger door goede aanvallen onterecht af te vlaggen voor buitenspel. Een vijftal minuten voor de rust was het wederom Stijn Koolen, nu vanuit een vrije trap, die de bal gevaarlijk het zestienmetergebied in bracht, waar de volledig vrijgelaten Rick Meeuwis ongehinderd kon binnen koppen: 1-2, tevens de (terechte) ruststand.

Na rust gunde Oirschot Vooruit de bal aan ODC en werd er als een blok verdedigd. Het grote verschil met de eerste helft was echter dat bij balverovering te weinig gebruik werd gemaakt van de ruimte die door ODC geboden werd achterin. Ondanks het harde werken, de geleverde strijd en het verdedigen als een team viel na een uur spelen helaas toch de gelijkmaker. Maarten Verheijden pikte de bal namens ODC op links op en met een prachtige individuele actie knalde hij de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Na deze gelijkmaker werd ODC wat voorzichtiger en kon Oirschot Vooruit weer wat meer naar voren voetballen. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet. Twee minuten voor het eindsignaal leek ODC nog te gaan winnen, maar waar heel Boxtel met de armen in de lucht stond om te juichen stond vlagger Jelmer Versteden met zijn arm (en vlag) in de lucht om dit doelpunt terecht af te keuren. Hiermee stond na 90 minuten en wat blessuretijd een stand van 2-2 op het scorebord.

Na afloop voerde teleurstelling de boventoon bij de groen-witten, omdat wederom niet was gewonnen. Toch wil ik ons team een groot compliment geven voor de manier waarop we als een team zowel verdedigd als aangevallen hebben en dit is ook zeker iets waar we in het slot van de competitie op kunnen vertrouwen en voortborduren. Nu RKVVO 3 punten heeft gepakt bij koploper Haarsteeg is alles nog mogelijk en hebben we alles nog in eigen hand om het kampioenschap in de eerste klasse binnen te halen. Volgende week de 6 punten wedstrijd thuis tegen RKVVO om 12:00 uur. Wordt vervolgd!
 

Verslagen

Terug naar boven