Rood-Wit Veldhoven 2 2-1 Oirschot Vooruit 2

Rood Wit V 2
Oirschot Vooruit 2
14-04-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Rood-Wit Veldhoven 3 op het programma. Een ploeg waar thuis in een vermakelijke wedstrijd nog met 5-4 van werd gewonnen. Na een goede seizoenstart is Rood-Wit na de winterstop wat afgegleden op de ranglijst. Voor OV 2 geldt nagenoeg hetzelfde. Ondanks de misstappen in de laatste weken heeft de ploeg handhaaft de ploeg van Johan van Griensven zich echter nog wel in de top van de ranglijst.

Iets na twaalven werd in Veldhoven afgetrapt voor een wedstrijd die twee gezichten zou hebben. Gelijk vanaf de aftrap was het de thuisploeg die vol gas de aanval zocht en daarbij ook een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Timo van de Loo opdook. OV 2 was in deze beginfase niet bij machte om in haar eigen spel te komen. Goed verdedigings- en keeperswerk zorgde ervoor dat niet tegen een snel tegendoelpunt werd aangelopen. Na een minuut of 15 keerde dit om. OV 2 stond in haar verdedigende organisatie ijzersterk en pareerde elke aanval van Rood-Wit. Aanvallend kwam het er ook steeds vaker uit wat tot verschillende kansen leidde. Na zo’n 25 minuten werd het openingsdoelpunt gemaakt vanuit een corner. Een corner vanaf links werd voor het doel gebracht en belandde uiteindelijk bij de tweede paal voor de voeten van Jordi Raaijmakers. Hij wist de bal terug voor het doel te brengen waar de jarige Mathijs van de Ven notabene met zijn knieën de bal in het doel wist te werken, stand derhalve 0-1 voor de groen-witten. Dit openingsdoelpunt werkte als zuurstof voor OV 2 en het spel werd beter en beter. Goede aanvallen werden gecombineerd met uiterst effectief verdedigingswerk. Rood-Wit Veldhoven kwam er tot de rust eigenlijk niet meer aan te pas. Het was dat de ultieme scherpte ontbrak bij OV 2 om in deze fase van de wedstrijd haar overwicht uit te drukken in de score. Na 45 minuten werd dan ook de kleedkamer opgezocht met een 0-1 stand op het scorebord.

Een kwartier later klonk het fluitsignaal wederom en werd de wedstrijd hervat. Een helft, die achteraf gezien, in alle opzichten anders was dan de eerste 45 minuten. De coach van de thuisploeg had in de rust twee aanvallende wissels doorgevoerd en dit had een flinke uitwerking op het veld. Daar waar OV 2 in de eerste helft nagenoeg geen kansen tegen kreeg, stichtte Rood-Wit na rust keer op keer gevaar. Lang bleef het alleen bij gevaar, maar na zo’n 55 minuten werd toch de gelijkmaker gemaakt. Na een snelle tegenaanval verraste een middenvelder met een raak schot vanaf de zestienmeterlijn in de korte hoek: 1-1. In deze fase was OV 2 het helemaal kwijt en was het alleen nog maar bezig met tegenhouden. Aanvallend lukte het ook allemaal net niet meer en was het vaak de onzorgvuldigheid in de passing die de grootste boosdoener was. In de 70ste minuut kreeg OV 2 de deksel op de neus. Wederom na een onderschepping op het middenveld werd de bal door Rood-Wit direct in de diepte gelegd. Daar was het hun aanvaller die ontsnapte aan de buitenspelval en zodoende een-op-een met keeper Timo van de Loo kwam. Hij omspeelde Timo beheerst en rondde luttele seconde later succesvol af: 2-1. OV 2 zette in de laatste fase nog eens aan om minimaal een gelijkspel op het bord te krijgen, maar het gewenste resultaat bleef achterwege. Stijn Koolen had nog een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal belandde jammer genoeg boven op de lat. Na 90 minuten vond de scheidsrechter het genoeg geweest en floot af. Eindstand: Rood Wit Veldhoven 2 2-1 Oirschot Vooruit 2.

Een teleurstellend resultaat voor de mannen van OV 2. In het bijzonder het grote verschil tussen de eerste en tweede helft geeft genoeg stof tot nadenken. Het bericht dat Haarsteeg 2 ook verloren had, kwam even later nog als een kleine pleister op de wond. Succes begint echter bij jezelf. Paasmaandag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan zal om 11.30u in Boxtel worden afgetrapt tegen ODC 2.
 

Verslagen

Terug naar boven