Oirschot Vooruit 2 - Helvoirt 2

Oirschot Vooruit 2
Helvoirt 2
07-04-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Afgelopen zondag, op een zonovergoten dag waarbij het kwik tot 21 graden steeg, speelde Oirschot Vooruit 2 tegen Helvoirt 2. Om mee te blijven doen om het kampioenschap in de eerste klasse moest er “gewoon” gewonnen worden.

De thuisploeg begon aardig aan de wedstrijd en drong Helvoirt terug op hun eigen helft. Rechtsbuiten Pierre van den Berkmortel was met zijn snelheid bij vlagen ongrijpbaar voor de linksback van Helvoirtse zijde. Wel moest Oirschot Vooruit op haar hoede zijn bij balverlies, want de bezoekende ploeg liet zien over een snelle omschakeling te beschikken. Na een half uur spelen ging het achterin tijdens de opbouw van Helvoirt helemaal mis. Harun Canic kon overnemen en schoot de bal linksonder in de hoek buiten het bereik van de keeper: een verdiende 1-0 voorsprong. Daarna had Daan Hagemeijer misschien wel een penalty verdiend, maar de wisselvallig (lees: slecht) fluitende scheidsrechter beoordeelde vanaf een meter of 50 afstand dat er geen sprake was van een overtreding. Helvoirt kwam niet verder dan een aantal dreigende corners en vrije trappen en hiermee was 1-0 dan ook de logische ruststand.

Na rust drong Helvoirt wat meer aan en had Oirschot Vooruit onder meer geluk dat een indraaiende vrije trap via de grond tegen de lat stuiterde. Aan de andere kant waren er ook voldoende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar schoten van invaller Willem Witlox werden geblokt na goede voorbereidende acties van Daan Hagemeijer en Max Vervoort. Laatstgenoemde werd 10 minuten voor tijd bewust met een enorme beuk door een speler van Helvoirt tegen de grond gewerkt. Inmiddels is duidelijk dat hij binnenkort geopereerd moet worden aan een sleutelbeenbreuk. Sterkte namens ons gehele team Max! Ondanks deze aderlating voor Oirschot Vooruit moest de wedstrijd nog uitgespeeld worden en verdedigden de mannen van Johan van Griensven hun minimale voorsprong met hand en tand. De opgestoomde Daan van Nunen, onze eigen ingekorte versie van Virgil van Dijk, kreeg nog een enorme mogelijkheid op de 2-0. Helaas voor hem en de overige aanwezigen die de groen-witten een warm hart toe dragen belandde zijn subtiele stift op de bovenkant van de lat. Eindstand 1-0.

Al met al een lekkere overwinning voor Oirschot Vooruit 2 tegen een erg taaie tegenstander. Het wegvallen van Max Vervoort is wel een fikse streep door de rekening met het oog op het restant van de competitie. Trainer Johan van Griensven en zijn assistent Hans Raaijmakers zullen daarom even moeten puzzelen voor de wedstrijd van aanstaande zondag op bezoek bij Rood-Wit Velhoven. Er zal om 12:00 uur afgetrapt worden op het hoofdveld van sportpark De Korze.
 

Verslagen

Terug naar boven